El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Roldán critica les “ocurrències” d’Iceta
  • CA

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha lamentat aquest dissabte que el PSOE estigui pendent només “del que fa i pensa ERC” i ha criticat les “ocurrències” del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. “Un dia parla de referèndums, un altre d’indults i ara compta nacions”, ha comentat Roldán abans de celebrar un trobada amb apoderats de la formació taronja a Castelldefels (Baix Llobregat). “El PSOE ha de decidir d’una vegada si està al costat d’aquells que se salten la llei o dels que defensem la democràcia”, ha insistit la líder de Cs a Catalunya, que ha tornat a posar sobre la taula la ‘via Arrimadas’ per evitar “un govern de malson” de socialistes amb Podem i independentistes. En paral·lel, Roldán s’ha referit al Clàssic i ha exigit al president Torra que “no instigui als violents” de Tsunami Democràtic i que garanteixi la celebració del Barça-Madrid.

“Confiem en el dispositiu i en la feina dels Mossos d’Esquadra”, ha continuat la líder de Cs a Catalunya i senadora. “El que també esperem és que no hi hagi cap directriu política com en d’altres ocasions. El govern Torra té una actitud molt irresponsable quan es tracta d’animar i legitimar els violents”, ha carregat Roldán. “La violència en democràcia mai és justificable i, per tant, no es pot cedir al xantatge dels totalitaris“, ha reblat la líder de Cs a Catalunya. “Li demano a Torra que sigui responsable, garanteixi la seguretat del partit pel bé dels catalans i no es boicotegi un esdeveniment d’aquestes característiques”, ha sentenciat Roldán.

Tornant a la política espanyola, la número u de Cs a nivell català ha reiterat que seguiran fent tot el possible perquè el futur de tots els espanyols “no quedi en mans dels que volen trencar el nostre país”. Roldán ha posat sobre la taula un cop més un acord entre constitucionalistes, una alternativa “al govern de malson que Sánchez està pactant amb nacionalistes i Podem”. “Crec que els espanyols estan desitjant que els moderats ens posem d’acord“, ha assenyalat la líder de Cs a Catalunya, que ha apuntat que “els pactes que està realitzant el PSOE no són una bona idea per al futur dels espanyols”. Finalment, Roldán ha avançat que dilluns vinent –en la reunió entre Arrimadas i Sánchez- la diputada de Cs insistirà en la via dels 221 escons “per formar un govern estable, de centre, moderat i que impulsi les reformes que aquest país necessita”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa