El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rodrigo Lanza, condemnat a 5 anys de presó per la mort d’un ultradretà
  • CA

L’Audiència de Saragossa ha condemnat Rodrigo Lanza a 5 anys de presó per la mort d’un ultradretà després d’agredir-lo en sortir d’un bar de la capital aragonesa. Lanza és un dels condemnats pel ‘cas 4-F‘ i protagonista del documental ‘Ciutat Morta’. El tribunal l’ha condemnat per un delicte de lesions doloses amb traïdoria en concurs ideal amb un homicidi imprudent. A més, s’ha establert un atenuant d’arravatament i un agreujant per haver comès el delicte per discriminació ideològica. El tribunal també condemna Lanza a indemnitzar als familiars de les víctimes amb 200.000 euros i al servei aragonès de salut amb 5.620 euros. 

A mitjans de novembre, el jurat popular va declarar Lanza culpable d’un delicte de lesions imprudent amb resultat de mort. El condemnat estava en presó provisional des del desembre del 2017 per haver agredit un home a Saragossa en sortir d’un bar. L’home duia uns tirants amb la bandera espanyola i va morir. En la sentència es determina que Lanza continuï a la presó per “la gravetat dels fets imputats i la perillositat de l’acusat”. També exclou la sol·licitud d’indult.

Segons el tribunal, el delicte de lesions té l’agreujant de traïdoria perquè l’acusat es va abalançar per sorpresa sobre la víctima per l’esquena i li va donar un cop sec al cap sense que es pogués defensar. En canvi, no hi veu acarnissament. Pel que fa a l’agreujant per motius ideològics, el tribunal considera que l’acusat “va actuar amb l’exclusiva finalitat de vindicar la seva ideologia, al marge de qualsevol consideració personal” i que va ser la ideologia la que va moure l’acusat a executar la seva acció amb la víctima per la seva estètica i simbologia.

La sentència es pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia d’Aragó en un termini de 10 dies. Pel ‘cas 4-F’, Lanza, conegut membre de col·lectius antisistema, va passar 9 anys a la presó per haver deixat tetraplègic d’un cop de roc a un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa