El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Robles, disposada a parlar de l’imam de Ripoll a la comissió de secrets oficials
  • CA

La figura controvertida de l’imam de Ripoll podria tornar a ser protagonista al Congrés de Diputats. Així ho ha apuntat la ministra de Defensa, Margarita Robles, en una resposta parlamentària al congressista d’EH Bildu, Jon Iñarritu, signada el passat sis de febrer. La ministra estaria disposada a explicar les darreres publicacions del diari Público  sobre la possible relació del cervell dels atemptats amb els serveis d’intel·ligència de l’Estat.

 

 

Concretament, Robles de qui depèn orgànicament el Centre Nacional d’Intel·ligència assegura que “ha mostrat la seva plena disposició a acudir al Parlament” per explicar aspectes dels atemptats del 17A. Això sí, “en el marc legalment establert per fer-ho que és la Comissió que controla els crèdits destinats a despeses reservades”. De fet, en la mateixa resposta recorda que també ho va fer el 6 de març de 2018 l’aleshores secretari d’Estat director del Centre Nacional d’Intel·ligència, Fèlix Sanz Roldán.

 

En l’argument de la seva carta, Robles assegura que malgrat que el cas estigui judicialitzat el “govern manté el compromís de transparència i informació adient als ciutadans i als seus representants a l’objecte no només de garantir la seguretat de la ciutadania sinó de transmetre confiança i seguretat”. Un comrpomís que com a “totes les democràcies del món es fa mitjançant la garantia de discreció i confidencialitat d’aquells aspectes que per la seva rellevància per la seguretat ciutadana requereixen un tractament reservat”. La ministra “també garanteix la “col·laboració de les institucions de l’Estat amb l’aclariment dels fets”.

La resposta de Margarita Robles a la petició d'informació sobre l'imam de Ripoll

La resposta de Margarita Robles a la petició d’informació sobre l’imam de Ripoll Joaquim Forn

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa