El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Robles defensa el control únic per evitar la dispersió de decisions
  • CA

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha justificat una “coordinació única” per evitar la dispersió de decisions i que hi hagi un diferent tractament de la situació. Ha argumentat que quan en una empresa hi ha més d’un que decideix és quan es perd eficàcia. “Que ningú entengui cap altra cosa. S’ha fet en altres països, es busca un tractament unitari i això és el que ha mogut el govern i això és l’únic que ens ha d’importar a tots”, ha indicat a Catalunya Ràdio, on ha opinat que ara “no és el moment de la política”, sinó de la salut. Sobre el fet de no haver tancat Madrid, ha remarcat que entrades i sortides estan limitades, i ha afegit que “cada país té els seus experts”.

“En aquest moment el més important és la salut de les persones”. Aquest és el missatge en el que ha insistit Robles, que ha remarcat que no pot haver diferències en l’atenció hospitalària o en la realització de proves mèdiques en funció de les comunitats. “No hem de pensar que em treuen lo meu, el que cal és altura de mires, generositat i responsabilitat”, ha reiterat. La ministra ha subratllat que “no és raonable fer consideracions polítiques en aquest moment”. Al seu parer, “l’única valoració que s’ha de fer és exclusivament per raó de seguretat sanitària, per tractar de protegir la vida de les persones”.

Pel que fa a Madrid i la decisió de no tancar la zona com s’ha fet a Catalunya amb la Conca d’Òdena, s’ha limitat a dir que “no és un problema de Madrid, Barcelona, Catalunya o Galícia, sinó que és un problema de persones”, i ha remarcat que les entrades i sortides a la capital estan limitades als casos que marca el decret.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa