El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera trasllada al Rei que Cs “liderarà una oposició ferma”
  • CA

El president de Cs, Albert Rivera, ha traslladat al Rei que s’oposaran a la investidura de Pedro Sánchez i que “lideraran una oposició ferma al govern i lleial als espanyols”. També ha demanat al candidat del PSOE celeritat per formar govern i ha dit que és “l’únic” que ho pot fer. També ha donat per fet que formarà govern amb el suport “dels seus socis”, en referència a Podem i nacionalistes. I ha descartat també que en una segona la seva formació es decanti per l’abstenció tot i que això suposi una repetició d’eleccions. “Ell és l’únic candidat que ho pot fer, i com ha governat quatre anys amb socis podemitas i nacionalistes, doncs que ho posi en marxa”, ha reiterat. Rivera també ha defensat que Cs és un “partit d’Estat” i que, per tant, farà “oposició constructiva” en temes que consideri claus per a l’Estat.

El president de la formació taronja s’ha reunit amb el rei Felip VI aquesta tarda i li ha traslladat que Cs no té força suficient per encapçalar el govern i que, per tant, la seva posició és “liderar l’opisició”. Segons ha manifestat, creu que Espanya “necessita una oposició diferent” a la que han fet PSOE i PP en els darrers 40 anys. “S’ha de ser intransigent amb els nacionalismes però constructiu en assumptes d’Estat”, ha reivindicat. 

A més, ha demanat a Sánchez que “pel bé del país” formi govern quant abans millor. “Que formi govern amb els seus socis on ha estat governant comunitats, municipis i també ha guanya tla moció de censura”, ha dit. Rivera reconeix que no els agrada un govern de Pedro Sánchez però que “admeten” els resultats i li demanen celeritat. “Sense govern no hi ha legislatura”, ha sentenciat. 

Davant les preguntes que qüestionaven a Rivera una possible abstenció en segona volta per evitar repetició electoral o un govern amb el suport d’independentistes, el president de Cs ha desviat l’atenció cap a Sánchez. “Ell pot fer govern, ho ha fet en quatre anys amb els mateixos socis”, ha dit. Però ha acabat reconeixent que no es plantegen abstenir-se per facilitar a Pedro Sánchez que arribi a la Moncloa. 

“Navarra no és intercanvi de cromos”

També s’ha referit al cas de Navarra i ha demanat que no es tracti com un “intercanvi de cromos” i dit als socialistes que permetin governar a la coalició Navarra+, la llista més votada. “Navarra és una qüestió d’Estat, mai es pot entregar un pacte a Batasuna”, ha manifestat. Pel que fa a la resta de pactes autonòmics o locals ha declinat fer valoracions. I ha dit que, si depèn de Ciutadans, hi haurà “governs constitucionalistes i moderats”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa