El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera promet des de Vic un 155 a Mossos i TV3
  • CA

Havien de ser unes declaracions davant la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, però finalment han canviat l’escenari. Els líders de Ciutadans, Albert Rivera i Inés Arrimadas, han celebrat aquest migdia un acte de campanya a la plaça Major de la capital d’Osona. Un míting, en format unplugged, on ha barrejat tots els ingredients que mai li fallen en la seva recepta de campanya: ETA, CDR, Goma 2, Torra, Mossos, TV3 i 155. Rivera ha assegurat que “governi qui governi el 10 de novembre s’ha de treure el control dels Mossos a Quim Torra i a la Generalitat” així com els mitjans públics de la Generalitat. 

 

Acompanyat d’una banda sonora d’una cassola, crits de “fora”, xiulets i algun insult com “fill de puta” o “gamarús”, Rivera ha acusat l’independentisme de “voler expulsar la Guàrdia Civil o les seves famílies de Catalunya”. Acompanyat del president Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas Rincón, i de l’advocat José Maria Fuster-Fabra, Rivera ha volgut recordar l’atemptat de la Caserna de Vic així com retreure a la Generalitat que no participés en els actes commemoratius. 

 

En aquest sentit, el líder de Ciutadans ha retret les protestes davant les casernes policials. “La Guàrdia Civil i la Policia no mereix amenaces sinó homenatges”, ha sentenciat. “Aquí a Vic, on alguns no volen que convivim constitucionalistes i que sigui més difícil defensar la llibertat”, ha emmarcat Rivera. Per això, proposa “un complement salarial” pels policies i guàrdies civils que treballen a Catalunya. 

 

 

La “prova” concloent, per a rivera, són les detencions de dilluns dels CDR. “Qui ho ha fet? Torra? Ho ha ordenat Buch? Ho ha ordenat Torra als Mossos d’Esquadra? No! Mai detenen ningú perque en funció de la seva ideologia jutgen si ho han de ser o no”, ha argüit. “A Catalunya s’han tallat carrers, estacions de trens o vies i no hi han hagut detencions, ara bé com se’t passi pel cap  posar l’himne nacional en un hotel, et reproven o identifiquen”, ha explicat. “Si no hagués per la Guàrdia Civil no estarien detinguts els que volien atemptar contra altres catalans”, ha sentenciat. 

 

“Deixem-nos d’enganyar, hem d’assumir que Torra no pot comandar els Mossos, perquè mai ordenarà als Mossos que investiguin possibles bandes terroristes, mai detindrà un comando separatista que talli una carretera perquè ell mateix diu que són els seus amics i treu pit que la seva familia forma part de comandos separatistes”, ha afegit. “Apreteu, apreteu què? El detonador? Els altres catalans constitucionalistes? Als demòcrates?”, ha interrogat. En aquesta línia ha avançat que els detinguts tenien “Goma 2” i “pistoles” per rememorar , a continuació, Terra Lliure i ETA. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa