El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera porta un tuitaire independentista als tribunals per haver-li dit “cocaïnòman”
  • CA

El Jutjat Penal Núm. 11 de Madrid ha fixat pel 29 de gener, segons ha pogut saber ‘El Món’, la celebració de la vista oral per la demanda per injúries que l’expresident de Cs Albert Rivera va presentar el 2018 contra J.M.P., un usuari independentista de Twitter resident a Campdevànol (Ripollès, Girona). L’acusat va replicar un missatge de Rivera en què aquest celebrava la detenció de Puigdemont a Alemanya. El tuitaire qualificava Rivera de “cocaïnòman”, li suggeria que celebrés la notícia consumint “4 ‘pollos”, i li desitjava que un dia tingués “un infart”.

La Fiscalia, que ha proposat citar Rivera a declarar en el judici, demana que a l’acusat se li imposi una multa de nou mesos, a raó de 20 euros cada dia, que en total suposa 5.400 euros, a més a més de les costes. Per la seva banda, l’acusació particular reclama una multa de 14 mesos a 20 euros per dia, que suposaria 8.400 euros totals, que l’acusat aboni 6.000 euros en concepte de responsabilitat civil, més les costes judicials, i la inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna.

Rivera nega ser “cocaïnòman”

L’acusació considera que el comentari que va fer l’acusat sobre la suposada addicció a les drogues de Rivera es va fer “en perfecte coneixement de la seva falsedat i amb un més que evident menyspreu a la veritat”. És més, els advocats de Rivera acusen el tuitaire d’intentar “desacreditar la imatge i l’honor” de l’expresident de Cs “amb la clara intenció de perjudicar i menyscabar el seu prestigi”.

En el seu escrit, la defensa de Rivera desgrana “les paraules més greus” que, a parer seu, s’expressen en la piulada per la qual s’ha denunciat el cas. En primer terme, l’advocat rebutja que es titlli el seu client com a “cocaïnòman” perquè s’està donant a entendre “que té una dependència amb la cocaïna”; també assenyala l’ús de l’expressió “4 ‘pollos’” perquè “s’utilitza en l’argot del consum de droga per a referir-se a una quantitat de cocaïna”, i finalment, acusa el tuitaire d’esperar “un mal futur a Rivera” en desitjar-li que tingui “un infart”.

A més a més, l’acusació demana que es tingui en compte la “premeditació” i l’“odi demostrat” abans de cometre’s el delicte perquè la biografia de l’acusat a Twiter deia el següent: “Independentista, culé, no en tinc ni idea de política, però sóc el puto amo insultant els polítics dolents”.

L’acusació considera que els comentaris de l’acusat suposen “una intromissió a la vida íntima i personal que perjudica la reputació de Rivera” i que a més “són unes manifestacions mancades de tot rigor, mancades de veritat i tendents a la clara difamació cap a la seva persona”.

L’acusat declararà per videoconferència des de Ripoll

En declaracions a ‘El Món’, l’acusat, que declararà en el judici el dia 29 des dels Jutjats de Ripoll per videoconferència, ha dit que després de la denúncia va tancar el compte a Twitter des d’on va fer la polèmica piulada i que ara en té un altre, però que ha deixat d’escriure-hi perquè se li han passat les ganes. De cara al judici de la setmana vinent, l’acusat estudia si defensar-se reivindicant la seva llibertat d’expressió o bé reconèixer els fets i acceptar la culpabilitat, de manera que així pugui obtenir una rebaixa en la multa.

Aquesta no és la primera vegada que Rivera va als tribunals per una acusació similiar. El 2016 l’expresident de Cs va denunciar l’exdirigent de Podemos Juan Carlos Monedero per haver insinuat que consumia cocaïna fent un gest tocant-se el nas. Rivera li demanava 30.000 euros per un delicte de vulneració de l’honor. Finalment, Rivera va retirar la querella perquè Monedero va demanar disculipes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa