El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera, sobre els partits independentistes: “Estem farts de finançar la violència”
  • CA

“Encara hi ha partit”, ha dit el líder de Ciutadans, Albert Rivera, minuts abans de jugar un partit de futbol a Madrid amb companys i afiliats del partit. Rivera ho ha dit en referència a les eleccions del proper diumenge, ja que, tot i que aquest divendres acaba la campanya electoral, encara queden dos dies perquè els ciutadans passin per les urnes. “A Andalusia vam creure en la remuntada i vam aconseguir un canvi de govern”, ha recordat el líder de Cs, que ha avisat: “Si no voteu els moderats, guanyen els extremistes”.

En aquesta línia, Rivera ha assegurat que el seu partit defensarà “la unitat i igualtat entre espanyols” i, en referència a l’independentisme, ha dit: “Ja n’hi ha prou de xantatge”. Alhora, ha demanat que “els constitucionalistes ens unim i ens rearmem contra els separatistes”, i ha avisat Pedro Sánchez que “et portarem a l’oposició”.

Dirigents i afiliats de Cs abans de jugar el partit a Madrid

Dirigents i afiliats de Cs abans de jugar el partit a Madrid

Abans de jugar el partit, Rivera ha respost preguntes dels periodistes, que li han demanat si portarà al Congrés dels Diputats la mateixa mesura que es va aprovar ahir a l’Assemblea de Madrid, a instàncies de VOX ai amb el suport de PP i Cs, de demanar la il·legalització dels partits independentistes. “A Espanya es pot ser independentista, liberal, conservador i fins i tot comunista. Però no es pot ser violent i rebre diners públics”, ha afirmat el líder de la formació taronja.

A més, Rivera s’ha queixat que “els espanyols estem farts de finançar la violència”. “No es pot finançar amb diners públics a aquells que volen destruir la democràcia”, ha afegit, abans d’explicar que el seu partit proposa un tall electoral del 3% “perquè els partits separatistes no puguin condicionar totes les polítiques nacionals”. “No finançarem aquells partits que no condemnin la violència”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa