El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera: “Lluitaré sempre contra el nacionalisme, perquè és totalitari”
  • CA

 

Cap novetat: Pedro Sánchez i l’independentisme català. Aquests són els dos temes que han centrat el discurs d’Albert Rivera durant l’esmorzar del Nueva Economía Fórum que ha protagonitzat aquest matí a l’hotel Best Win Palace de Madrid, amb presència d’empresaris i ambaixadors, però també amb moltes cadires buides. “Lluitaré sempre contra el nacionalisme, perquè és totalitari”, ha assegurat amb contundència Rivera, que ha afegit que “és una ideologia nociva per a la democràcia”. En aquesta línia, ha opinat que “dividir als espanyols no és una bona idea” i que ell vol ser “el president de tots els espanyols” perquè no té “cap interès en dividir als espanyols”.

 

A més, ha avisat Pedro Sánchez que Ciutadans liderarà la possibilitat que es formi un “govern del canvi” després de les eleccions del 28 d’abril, si hi ha només un escó més que ho permeti. Alhora, ha tornat a insistir en estendre la mà al PP per governar junts, amb l’objectiu de “fer les reformes que aquest país necessita”. Rivera també ha demanat al líder del PP, Pablo Casado, que “deixem de barallar-nos pels ossos de Franco i per l’avortament”, perquè “no cal parlar de coses del passat que divideixen els espanyols i no aporten res”. Durant la seva intervenció, el líder de la formació taronja s’ha referit també a la transició, afirmant que “va ser un pacte de renúncies i de generositat”.

 

El president de Cs, Albert Rivera, durant una conferència al Fòrum Europa de Nueva Economia a Madrid
El president de Cs, Albert Rivera, durant una conferència al Fòrum Europa de Nueva Economia a Madrid | ACN

 

En aquest sentit, Rivera ha assegurat que es veu capaç de liderar un govern així perquè “soc centrista, liberal i no porto motxilles”, i perquè parlarà amb tothom. Excepte amb els nacionalistes: “Amb els únics que no parlaré és amb els que volen liquidar Espanya, amb tots els altres sí que vull parlar”, ha afirmat. A més, ha aprofitat aquesta reflexió per avisar als assistents que “a Catalunya hi ha zones on l’Estat no existeix, on l’Estat no protegeix als seus ciutadans”. “Hi ha zones on la llei de Torra s’imposa a la Constitució”, ha insistit.

 

“Els tripartits no són una bona idea”

 

Responent les preguntes dels periodistes, el president de Ciutadans no ha volgut explicitar si, després de les eleccions del proper diumenge 28 d’abril, pactarà amb VOX per formar govern, però sí que ha dit que no comparteix algunes polítiques del partit d’ultra dreta, com la possibilitat que els ciutadans tinguin armes a casa o les polítiques contra el col·lectiu LGTBI, que s’ha compromès a defensar. “Vinc de Catalunya i els tripartits no són una bona idea”, ha dit per defensar un govern on només hi siguin el PP i Ciutadans. 

 

Pedro Sánchez, en el punt de mira

 

El líder del PSOE, Pedro Sánchez ha centrat, de nou, les crítiques de Rivera. “El 28-A ens juguem si tenim un govern que defensa la igualtat i la unitat dels espanyols, o un govern que és capaç de mentir i dividir als espanyols”, ha assenyalat en referència al PSOE, de qui ha dit que és un partit que “no respecta la democràcia”. En aquest sentit, ha defensat que els espanyols “necessiten que Sánchez passi a l’oposició, perquè les coses tornin al seu punt inicial”, i ha criticat que el president espanyol “fa el boca a boca a les dues Espanyes, que no existeixen, perquè això ja és història”. A més, ha vaticinat que el 28 d’abril “hi haurà majoria de canvi i un govern encapçalat per Ciutadans”.

 

Ignacio Aguado, José Manuel Villegas i Ángel Garrido
Ignacio Aguado, José Manuel Villegas i Ángel Garrido | Nerea Rodríguez

 

Ángel Garrido, el centre de totes les mirades

 

Un dels primers en arribar a l’esmorzar ha estat Ángel Garrido, l’expresident popular de la Comunitat de Madrid i que ahir va anunciar que fitxava per Ciutadans i que aniria com a número 13 en la llista que lidera Ignacio Aguado a l’Assemblea de Madrid. Garrido ha centrat gran part de l’interès dels mitjans de comunicació, que s’ha traduït en les nombroses preguntes que han fet els periodistes a Rivera. El líder de Ciutadans ha defensat que “Espanya és un país lliure” i que “quan un partit té les mans brutes de corrupció, els seus militants tenen el dret de canviar de partit”. A més, s’ha dirigit explícitament als populars, que han acusat Garrido de “trànsfuga”: “No he vist ningú del PP titllar de trànsfugues els que van passar d’UCD al PP”.

 

També han acompanyat a Rivera, el secretari d’organització de Ciutadans, José Manuel Villegas; la candidata de la formació taronja al Parlament Europeu, Maite Pagazaurtundúa, i el candidat a la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, entre d’altres. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa