El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera: “L’única cosa que es trencarà abans de l’1-O és la unitat entre els separatistes”
  • CA

El president de Ciudadanos, Albert Rivera, ha sostingut que la celebració d’un referèndum a Catalunya és “impossible” i considera que “l’única cosa” que es trencarà abans del referèndum de l’1 d’octubre “és la unitat entre els separatistes“. “Estic convençut que no es durà a terme el referèndum, sobretot perquè sense paperetes, sense urnes i sense cens és impossible violar la llei i saltar-se la Constitució i l’Estatut de Catalunya”, ha assenyalat.

El líder del partit taronja ha rebutjat que els catalans puguin veure els seus drets “violats” per part dels polítics separatistes o “de cap signe”. Al seu judici, “hi ha prou mecanismes jurídics” per evitar “un altre espantall” com el de la consulta del 9 de novembre del 2014. En aquest sentit, s’ha mostrat “convençut” que aquest cop “ni el Govern espanyol ni la Fiscalia miraran cap a una altra banda”, alhora que ha apuntat que els ciutadans de Catalunya “no necessiten” que es gastin els diners públics en “qüestions il·legals”.

 

Rivera ha defensat la necessitat d’abordar una reforma constitucional “per millorar Espanya”, no per “liquidar-la”. En aquesta línia, ha advertit el PSOE que “les presses” de cara a negociar amb les forces polítiques una modificació de la Carta Magna “no són bones”, alhora que ha dit que els socialistes “s’equivoquen” si el que volen és “acontentar” els independentistes amb aquesta reforma o en proposar un model federal.

“El PSOE s’equivoca si vol acontentar els qui mai no estaran contents”, ha recalcat, per després demanar al partit de Pedro Sánchez que “no s’equivoqui d’objectius” i no faci “un canvi de cromos” amb els independentistes per adaptar la reforma constitucional al que vulgui el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras: “Junqueras el que no vol és que la Constitució estigui vigent”, ha afirmat. Per al president de Ciutadans, “la batalla principal” de la reforma constitucional és la regeneració democràtica, “no els privilegis territorials”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa