El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera insta Puigdemont a “deixar de donar la tabarra” amb el referèndum
  • CA

El líder de Cs, Albert Rivera, ha instat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a “rectificar per l’honor de les víctimes” després de comparar la derrota d’ETA amb un referèndum a Catalunya, al mateix temps que li ha demanat que “deixi de convertir-ho tot” en un procés separatista. “Li demano que rectifiqui per l’honor de les víctimes i sobretot que deixi ja de convertir-ho tot en un procés separatista perquè tot sobre el que parla la Generalitat (…) acaba reduint-se al si o no a la independència”, ha assenyalat en una entrevista en RNE. Al seu parer, això “simplifica una societat tan diversa i plural” com la catalana.

 

El líder de Cs ha rebutjat així les paraules de Puigdemont en l’aniversari de l’atemptat d’ETA contra l’Hipercor de Barcelona amb les quals va animar a “persistir” en el procés sobiranista igual que es va fer en combat amb la lluita terrorista. “És la gota que vessa el got”, ha recalcat, reblant: “Les seves paraules són ofensives” i “segur que ahir ningú tenia en el cap el procés sobiranista esgotat i esgotador”, ha dit. “Cal ser molt generós i molt humil i per descomptat no barrejar xurros amb merines”, ha manifestat, per després criticar el líder de la Generalitat catalana la seva “mescla” entre la derrota d’ETA i “la ruptura del marc constitucional, de la igualtat de tots” que, al seu parer, suposa el “desafiament” secessionista.

Segons la seva opinió, qualsevol sentiment d’ofensa per part de les víctimes “està justificada” perquè “són paraules absolutament ofensives per a molts demòcrates i sobretot per a les víctimes”. No obstant això, no ha volgut expressar el seu suport als que van esbroncar Puigdemont, al·legant que és “partidari del respecte sempre”. Rivera, que ha denunciat l'”abandó” i l'”equidistància” del nacionalisme amb les víctimes de terrorisme, ha recalcat que “fins a l’arribada de Cs” al Parlament no es feia ni tan sols l’homenatge d’aquest dilluns. I ha demanat a Puigdemont que “entengui” que societat catalana vol “obrir una nova etapa de diàleg” i “col·laboració” amb la resta d’Espanya: “Estem esgotats la majoria de catalans d’aquesta divisió”, ha subratllat, advocant per noves eleccions autonòmiques per triar un Govern regional amb “capacitat d’enteniment”.

En aquesta línia, ha demanat al president que acudeixi al Congrés dels Diputats “al més aviat possible” per debatre una proposta de resolució sobre el marc constitucional i la sobirania nacional per a Catalunya que després sigui sotmesa a votació I si el president català perd la votació, ha explicat Rivera, ha de “deixar de donar la tabarra” amb el procés. Segons ha defensat el líder del partit taronja, “no val” fer mítings i després “no atrevir-se” a una votació en la Cambra baixa. Rivera, que ha insistit a votar el projecte de Puigdemont en la Cambra “de tots els espanyols”, ha demanat “per favor” acabar “d’una vegada per sempre” amb aquest procés: “Estem esgotats de dividir en una línia vermella als catalans a favor o en contra de la independència i simplificar la societat”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa