El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera i Monedero es veuran les cares als jutjats al setembre per la polèmica sobre suposat consum de cocaïna
  • CA

 

El Jutjat de Primera Instància de l’Hospitalet de Llobregat ha fixat pel 26 de setembre la celebració de la vista oral per la demanda per vulneració de l’honor que va presentar el president de Ciutadans, Albert Rivera, contra el cofundador i exdirigento de Podem Juan Carlos Monedero, en considerar que aquest havia insinuat amb un gest -tocant-se el nas- que consumeix cocaïna, segons han informat a Europa Press fonts del partit taronja i de la defensa del politòleg.

  

Rivera, que va presentar a finals de l’any passat la seva denúncia contra Monedero per un delicte d’intromissió il·legítima en el dret a l’honor, estarà present en la vista oral perquè tant l’advocada de l’exdirigent de Podem com la Fiscalia han sol·licitat interrogatori de la part demandant, han confirmat les fonts consultades.

 

El president de Ciutadans reclama a Monedero el pagament d’una indemnització de 30.000 euros; quantia que, en el cas de guanyar la disputa, el líder del partit taronja es va comprometre a donar a associacions que defensin la llibertat i la democràcia a Veneçuela.

 

Polèmic gest

 

Rivera va emprendre aquestes mesures judicials en considerar que Monedero havia “utilitzat mentides i calúmnies per danyar el seu honor” per haver insinuat amb un gest durant un col·loqui organitzat per la revista satírica Mongòlia que consumeix cocaïna.

   

Després d’aquest anunci, Monedero va negar les acusacions i va assegurar que les insinuacions sobre el consum de cocaïna “mai” van sortir de la seva boca. En la seva defensa va sortir també el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que va atribuir a una “broma” el gest de Monedero.

  

“No crec que Rivera tingui cap problema amb les drogues ni penso que hagi tingut cap problema amb la cocaïna mai”, va assenyalar Iglesias, que va demanar, no obstant això, “prendre’s aquestes coses amb més esportivitat” perquè, al seu judici, tots els dirigents polítics han patit aquest tipus de bromes “de vegades més agradables, de vegades menys agradables”.

  

Encara així, aquesta polèmica va saltar a la precampanya electoral dels comicis de desembre i va ser un dels temes utilitzats als debats entre candidats. De fet, en un dels debats a tres que va tenir lloc entre Rivera, Iglesias i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, aquest últim va respondre a les acusacions del líder de Podem sobre portes giratòries traient a col·lació aquest assumpte.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa