El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera i la seva “història d’amor” amb Grislie, una gata
  • CA
Albert Rivera en un acte sobre benestar animal a Madrid
Albert Rivera en un acte sobre benestar animal a Madrid | Ciutadans

 

“Tinc la meva història d’amor amb una gata, Grislie”. Així ha començat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, l’acte que ha protagonitzat aquest divendres al matí a Madrid sobre benestar animal. Rivera ha explicat, davant d’una setantena de persones -molt d’elles acompanyades de les seves mascotes- que va adoptar l’animal quan tenia menys d’un mes i ell tenia 12 anys. La gata estava en una casa que es trobava en construcció al costat d’on vivia el líder de la formació taronja amb els seus pares. Ha relatat que ell li portava cada dia aigua i llet, però que quan van passar quatre dies va acabar a casa seva. “Els meus pares no la volien i deien que l’havia de cuidar jo, però al final ens en vam fer càrrec tots”.

 

A més, Rivera ha assenyalat que va estar deu anys amb ella: “Dormia als meus peus sempre”, ha dit amb certa nostàlgia, i poc després ha bromejat amb les peticions de la seva filla d’adoptar un gos: “Les valorarem després de les campanyes electorals”. Entre les mascotes que han portat els seus amos a l’acte de Ciutadans, s’han vist un gran nombre de gossos amb collarets de color taronja i també amb la bandera d’Espanya. 

 

Un dels moments més divertits de l’acte ha estat quan, abans de començar, Rivera ha jugat i entrenat un dels gossos que han portat de FormaDog, un centre caní d’ensinistrament. El candidat de Cs ha demanat silenci al públic assistent per concentrar-se i que l’animal li fes cas. I se l’ha vist encantat amb el gos, que ha seguit perfectament totes les seves indicacions. En acabar, això sí, l’animal ha reclamat la seva recompensa, que Rivera li ha donat ràpidament. 

 

 

Cinc mesures

 

Durant l’acte, el líder de Ciutadans ha aprofitat per anunciar cinc mesures relacionades amb el benestar animal. La primera d’elles, modificar el codi civil i que els animals no siguin embargables, perquè “són part de les nostres famílies”. En segon lloc, Ciutadans proposa crear una llei de benestar animal que tindrà un registre nacional a Espanya d’adopcions d’animals. La tercera mesura que ha anunciat Rivera ha estat “incrementar les sancions administratives i els delictes per maltractar i matar un animal”. En quart lloc, sancionar amb multes de 30.000 euros a qui abandoni un animal.

 

I, finalment, fomentar que els animals puguin estar als espais públics. Aquesta ha estat la proposta més aplaudida entre els assistents, una setantena de persones. En l’acte també hi ha participat el candidat del partit per Màlaga, Guillermo Díaz, i la candidata per Burgos, Aurora Nacarino-Bravo, que ha portat la seva mascota, la seva gossa Angie.

 

Una dona amb el seu gost durant l'acte de Ciutadans sobre benestar animal
Una dona amb el seu gost durant l’acte de Ciutadans sobre benestar animal | Nerea Rodríguez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa