El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera i Arrimadas es neguen a pactar amb el PSOE
  • CA

 

La cap de llista de Cs per Barcelona, Inés Arrimadas, ha reiterat que Cs descarta un pacte amb el PSOE i ha assegurat que es mantindran “fidels” amb el que han dit durant la campanya electoral. “No crec que hi hagi cap ciutadà que ens hagi votat perquè Sánchez sigui president”, ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio el dia després del 28-A. Segons Arrimadas, el president espanyol s’ha tancat ell sol les portes a pactar amb Cs i ha argumentat que la situació a l’estat espanyol és diferent a cap altre país europeu perquè “el cop d’estat ho canvia tot”. Arrimadas admet que té una sensació “agredolça” perquè Cs a nivell estatal ha obtingut un “bon resultat” però ha donat per fet que Sánchez governarà amb Podem i els nacionalistes.

 

En diverses entrevistes en mitjans de comunicació, Arrimadas ha volgut deixar clar que “no hi ha cap possibilitat” que Cs faci un govern amb el PSOE. I ha situat el seu partit com el líder de l’oposició que es dedicarà a “controlar” el govern de Sánchez. 

 

De fet, Arrimadas ja mira cap a les pròximes eleccions espanyoles i es mostra convençuda que llavors Cs sí que governarà. “A l’esquerra li ha funcionat molt bé l’espantall de l’extrema dreta, però potser no li serveix un segon cop”, ha avisat.

 

Arrimadas assegura que no es pot repetir el pacte que Rivera i Sánchez van arribar el 2015 perquè després d’aquest acord hi ha hagut un “cop d’estat” que, segons Arrimadas, “ho ha canviat tot”. La candidata de Cs també ha retret al PSOE que digui que portar la bandera d’Espanya és de “fatxes” i que es refereixi a Cs com un partit d’extrema dreta. “El que ha fet Sánchez no s’ha fet en cap altre país d’Europa. El que tenim aquí és una anomalia”, ha defensat Arrimadas.

 

Per la seva banda, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha insistit que el partit no pactarà amb Pedro Sánchez i serà un partit de l’oposició. “La decisió ja està presa”, ha afirmat Villegas aquest dilluns al matí en una entrevista a RNE. El dirigent de Cs ha dit que el partit taronja farà una oposició “molt vigilant” i “molt crítica” però també “responsable” i “amb capacitat per dialogar”. “Espanya es mereix que hi hagi diàleg. Cal intentar arribar a acords nacionals sobre determinats temes”, ha afirmat. Tot i això, Villegas ha remarcat que tant Cs com el PSOE ja han pres la decisió, uns de no pactar amb Sánchez i els altres d’apostar pel suport de Podem. El secretari general de Cs ha dit que la formació presidida per Albert Rivera no se sent pressionada per formar govern amb Sánchez pel fet que la suma PSOE-Cs sumi majoria absoluta i ha opinat que el president del govern espanyol revalidarà una majoria semblant a la de la moció de censura però “més còmode” per l’augment d’escons socialistes.

 

Sobre el fet de no sumar amb el bloc de dretes, Villegas ha dit que és “una llàstima” i ha defensat que era “fonamental fer fora Sánchez de la Moncloa” tot i que ara és evident que seguirà governant. El secretari general del partit taronja ha afirmat que Cs “ha fet els deures” mentre que el PP “s’ha enfonsat” i ha defensat la campanya que ha fet Cs, amb “molt claredat” i “propositiva”, segons Villegas. 

 

El president de Cs, Albert Rivera, també ha afirmat aquest dilluns al matí en una piulada a Twitter que Cs “liderarà l’oposició per controlar el govern Sánchez-Iglesias”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa