El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera diu que no votarà Mas perquè "vol coartar la llibertat amb més nacionalisme"
  • CA

El President de Ciutadans, Albert Rivera, s’ha mostrat disposat a consensuar amb Artur Mas mesures per sortir de la crisi però, com és lògic, s’ha mostrat crític amb l’aspecte nacional del seu discurs. Rivera ha titllat de “piloteta de patí amb la que poder jugar” la transició nacional citada ahir per Mas, i ha acusat Mas de voler aconseguir una “Catalunya oficial”.

El líder de C’s ha demanat a Artur Mas que redueixi organismes com els Consells comarcals i que no tiri endavant la divisió territorial per vegueries. Rivera ha assegurat que “el nacionalisme és crisi” ja que genera frustració i coarta la llibertat. Per aquest motiu Rivera ha dit que no C’s pot votarà la candidatura de Mas, tot i insistir en la seva mà estesa per estudiar reformes econòmiques.

La darrera part de l’exposició de Rivera s’ha centrat en la necessitat de respectar les lleis, en al•lusió a la sentència de l’Estatut. Rivera ha retret al president de Convergència que no parlés en el seu discurs d’investidura sobre reformes del sistema polític que garanteixin, per exemple, la lluita contra la corrupció, una nova llei electoral o l’implantació de llistes obertes.

En el torn de rèplica Mas ha acusat Rivera de “tenir una visió barcelonina del país” per haver demanat la supressió dels Consells comarcals. El candidat a la presidència ha estat dur amb Rivera quan ha assegurat que “les seves crítiques van sempre adreçades a Catalunya però mai als estats”. “Deu ser que Espanya pot existir per un motiu diví”, ha ironitzat, “però en canvi això de Catalunya deu ser una virtualitat que ens hem inventat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa