El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera demana que es pugui estudiar "temporalment" només en castellà
  • CA

El candidat de ciutadans, Albert Rivera, ha defensat avui al matí en un programa de ES Radio, que els alumnes que s’estiguin temporalment a Catalunya puguin estudiar exclusivament en castellà. Rivera ha matisat que l’objectiu seria integrar “amb el temps” aquests alumnes en el model trilingüe que la formació proposa. En l’entrevista, Rivera ha afegit que “a Catalunya la distorsió i tergiversació són tremendes”.

Aquesta és la primera excepció que ha admès el candidat al model que proposa Ciutadans, que vol acabar amb la immersió lingüística a les escoles catalanes. El partit defensa una opció trilingüe, en la qual el 40% de les classes siguin en català i un altre 40% en castellà, i el 20% restant en anglès.

Fins ara, en declaracions en diverses rodes de premsa a Catalunya, Rivera sempre s’havia limitat a defensar aquest model si se li preguntava què pensa de la llibertat dels pares a escollir la llengua d’escolarització que defensen altres formacions que ataquen la immersió lingüística. Aquest dimarts, però, Rivera, que no ha obert la porta a estudiar només en català, sí que ha defensat la possibilitat d’estudiar temporalment en castellà.

Discriminació a Catalunya

Rivera ha assegurat que a Catalunya es posen “etiquetes a qualsevol que tingui una mentalitat d’àmbit nacional o qui vulgui combinar el ser català i el ser espanyol al mateix temps, una cosa tan natural i tan norma”, ha afegit. El Candidat de C’S ha finalitzat la intervenció titllant, de nou, Artur Mas de “racista” pel seus comentaris sobre l’ús del castellà al plató de TV3.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa