El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera demana mediació al Parlament per entendre’s amb Laporta
  • CA

El president de C’s, Albert Rivera, ha demanat a la nova presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que la Mesa intervingui en la disputa que mantenen el seu partit amb Solidaritat Catalana per la Independència (SI) pel funcionament del Grup Mixt al llarg de la legislatura.

En declaracions als periodistes després de reunir-se amb De Gispert, Rivera ha explicat que demanarà a la Taula que impulsi una modificació del reglament de la Càmera que permeti als dos partits del Grup Mixt actuar de forma autònoma, i no sota la lògica d’un grup parlamentari ordinari.

Després de les eleccions catalanes del 28 de novembre, el grup mixt el formen quatre membres de SI i diputats de C’s, per la qual cosa, atenent a la normativa, dues formacions antagòniques s’han de coordinar-se per promoure iniciatives legislatives.

L’article 24.2 del reglament estipula que, per promoure iniciatives, el Mixt ha d’estar constituït per un mínim de cinc membres i tenir el respatller de la majoria dels seus diputats, pertant SI podria imposar el seu major pes parlamentari per impulsar les seves mesures i vetar les de C’s. Es dóna la circumstància que, encara que el partit que lidera Laporta té un escó més que la formació que dirigeix Rivera, C’s va obtenir el 3,4% dels vots i SI el 3,28%, amb prop de 3.600 vots menys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa