El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera demana a Sánchez que negociï amb “els seus socis” la investidura
  • CA

El líder de Ciudadanos, Albert Rivera, ha demanat aquest dimarts al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que “es posi a treballar”, “no ens faci perdre més el temps” i negociï “amb els seus socis” la investidura dels dies 22 i 23 de juliol. Segons Rivera la fixació del debat per a aquesta data implica que després de “més de dos mesos perduts” un cop celebrades les eleccions del 28-A “perdre un altre mes no ens sembla responsable”. Rivera ha tancat la porta a una abstenció del seu grup i també a una altra reunió amb el líder del PSOE perquè “no tinc res més a parlar que en les últimes tres ocasions”.

Rivera ha fet aquestes declaracions al Congrés després de reunir-se amb el president d’UPN, Javier Esparza. El líder de C’s ha assegurat que amb la fixació de la data del debat d’investidura pel 22 i 23 de juliol la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, “ha demostrat que està al servei del PSOE i no de tots els espanyols”, perquè “perdre un altre mes no ens sembla responsable”.

En tot cas ha demanat a Sánchez que “treballi” amb els seus “socis” i “es posi en marxa”. “Portem més de dos mesos perduts des de les eleccions” perquè “Sánchez no està fent la seva feina” quan “s’hauria d’haver posat a treballar des del minut ú, perquè és l’únic que té el mandat del Rei” per sotmetre’s a la investidura.

Per això ha emplaçat a Sánchez a formar “un comitè negociador” amb Podem i els seus “socis”. “Que no perdi més el temps, que no maregi la perdiu, perquè ara mateix amb la seva inacció està bloquejant el país”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa