El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera demana a Rajoy que “no caigui en provocacions” dels independentistes
  • CA

 

El líder de Ciudadanos, Albert Rivera, ha demanat aquest dimecres al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que “no caigui en provocacions” dels independentistes. “Estan fent tot aquest número, tota aquesta performance, per intentar provocar les institucions de l’Estat de dret”, ha afirmat a l’entrada del fòrum ’40 anys de democràcia’ on han participat els expresidents González, Aznar i Zapatero. Segons Rivera, cal aplicar les lleis amb calma i serenitat, no caure en provocacions i dir a Puigdemont que, com ja sap, no hi haurà referèndum”.

Rivera ha augurat que “els funcionaris no col·laboraran” amb el referèndum i “no s’obriran els col·legis públics”. “Estan a Màtrix i viuen en un món paral·lel on no existeix ni la Constitució, ni l’Estatut, ni la convivència, ni la igualtat”, ha sentenciat Rivera.

 

El líder de C’s confia que aquesta vegada el govern de Rajoy “no faci el mateix que el 9-N i la Fiscalia actuï contra el referèndum”. Segons ha apuntat, “hi ha molts instruments” per frenar la consulta. En aquest sentit ha assegurat que el Govern no té “ni urnes, ni paperetes ni cens” per fer el referèndum

Rivera també ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que posi “les urnes de veritat” i convoqui unes “eleccions autonòmiques” on, segons ha dit, caldrà “escollir entre Arrimadas i Junqueras”. “Cal forçar aquestes eleccions i elegir una presidenta que sigui la interlocutora de la resta d’espanyols“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa