El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera: “Deixo la política i la vida pública; vull ser feliç”
  • CA

La debacle de Ciudadanos en les eleccions d’aquest diumenge han portat Albert Rivera a dimitir com a líder de la formació taronja. Així ho ha anunciat aquest dilluns al matí ell mateix en una compareixença davant dels mitjans de comunicació a la seu del partit, després d’haver-ho comunicat a la Comissió Executiva de Ciudadanos. Rivera ha comparegut passades les 12 del migdia, i ho ha fet després d’un llarguíssim aplaudiment de membres i treballadors del partit. Molts d’ells l’han acomiadat amb llàgrimes als ulls.

Durant la roda de premsa, Rivera ha volgut comunicar tres decisions, dues polítiques i una personal. “Mai m’he amagat, sempre he arriscat i he intentat ser valent i coherent”, ha dit abans d’anunciar oficialment la seva dimissió com a president de Ciudadanos, argumentant que “aquest projecte ha de tirar endavant, per responsabilitat”. “Els resultats dolents són del líder”, ha assumit. Alhora, ha explicat que la militància triarà nou líder en un congrés extraordinari.

A més, Rivera ha anunciat que també renuncia a l’escó del Congrés dels Diputats que li correspondria després de les eleccions. “No puc assumir ser diputat al Congrés només per una nòmina”, ha assenyalat el fins avui president de Ciudadanos, i ha deixat clar que “ho faig pel bé d’aquest país i d’aquest projecte, perquè ha d’arribar algú que serveixi a Espanya des de l’honor i l’orgull que representa fer-ho”.

L’última decisió que Rivera ha comunicat aquest dilluns ha estat la de deixar la política i la vida pública. “He gaudit moltíssim i he après com mai”, ha dit, abans d’assegurar que “si em pregunten que és el més maco que he fet a la meva vida, diré que servir a Espanya”. Però ha afegit que “la política ho ha estat tot, però la vida és molt més que això”. “Ara he de servir als meus: als meus pares, a la meva filla, a la meva parella, que ha estat al meu costat en tot moment aguantant-ho tot, i als meus amics”, ha conclòs.

Cs va perdre 47 escons al Congrés dels Diputats i més de 2,5 milions de vots en les eleccions generals d’aquest diumenge i es va quedar amb només 10 escons, superat fins i tot per ERC, que en va aconseguir 13. D’aquesta manera, la formació taronja ha quedat com a sisena força al Congrés dels Diputats, després d’haver ocupat la tercera posició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa