Rivera convida el Congrés a rebutjar conjuntament el referèndum

"Jo sóc partidari que es pugui produir un debat parlamentari abans de l'1 d'octubre", defensa el líder de Ciudadanos

 

El president de Ciudadanos (C's), Albert Rivera, ha convidat aquest dilluns al govern de Mariano Rajoy a prendre la iniciativa perquè el Congrés voti el rebuig al referèndum abans de l'1 d'octubre. De fet, ha dit que la seva formació està disposada a "sumar forces" al Congrés contra el procés català.

 

  

"Jo sóc partidari que es pugui produir un debat parlamentari abans de l'1 d'octubre", ha declarat Rivera en una roda de premsa a la Càmera Baixa. Considera que si el govern espanyol "vol buscar el suport dels grups", el "marc" per fer-ho és promoure aquell debat al Congrés

 

 

Segons Rivera, el Parlament podrà així "donar suport" a l'Executiu de Rajoy davant aquest desafiament, ja que, mentrestant "la resta seran converses informals" entre líders polítics. En la seva opinió, el PP, el PSOE i C's poden "conformar una majoria de més de dos terços votant clarament a favor de la convivència i del respecte al marc constitucional".

 

És més, el líder del partit taronja ha assenyalat que aquest debat serviria perquè formacions com Unidos Podemos i el PNB "es mullin" i expliquin si estan "dins" del marc constitucional. El seu partit, ha dit, està "disposat a sumar forces" amb PP i PSOE i "tant de bo" també amb el partit morat, perquè quants més "millor".

Per tot això, ha insistit que en un moment "crucial" com aquest seria una "bona idea" que l'Executiu exhibís que té "empara parlamentària" i Puigdemont "sàpiga que no només té enfront" Rajoy sinó la "immensa majoria dels espanyols", que no "permetran que s'infringeixin les lleis".

 

 

El passat 22 de juny el Ple del Congrés ja va rebutjar, amb el 71% dels vots (PP, PSOE, C's, UPN, Fòrum Astúries i Nova Canàries), una moció del PDeCAT que demanava respectar el referèndum, però Rivera considera que el Congrés ha de tornar a pronunciar-se i és partidari que ho faci, per exemple, en un debat monogràfic sobre aquest assumpte que conclogui amb una altra votació.

 

Comentaris