El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera commemorarà l’aniversari del “cop d’estat del 6 i 7 de setembre” al Parlament
  • CA

Visita llampec d’Albert Rivera aquest divendres al Parlament de Catalunya. Ho farà per participar en una reunió amb el grup parlamentari de Cs per commemorar el segon aniversari del “cop d’estat” que segons Cs va tenir lloc en el ple del 6 i 7 de setembre del 2017, quan es van aprovar les lleis de desconnexió per celebrar el referèndum de l’1-O setmanes després. Així ho ha anunciat la nova líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, en una reunió amb els diputats del partit que ha marcat l’inici del curs polític aquest dijous. Aquells dies, segons Roldán, van ser “dels més tristos de la història recent de Catalunya” i ha denunciat que el Govern de Quim Torra no ho vol recordar perquè és conscient que es van “trepitjar drets”. “No diu ni mu d’aquells dies, però nosaltres no ho oblidarem, Rivera estarà aquí per recordar-ho des del Parlament on es van trepitjar els nostres drets”, ha insistit Roldán.

L’acte d’avui ha servit per vestir d’optimisme la tornada a l’activitat parlamentaria. La líder taronja ha defensat que Cs “és la veu del constitucionalisme a Catalunya” i, de fet, ha definit el partit com la “Casa Gran” d’aquest corrent. Roldán ha exposat que el parti que lidera és l’únic amb el qual es pot confiar des de posicions unionistes perquè amb Pedro Sánchez “no es pot comptar”, Miquel Iceta “cada quart d’hora diu una cosa nova” i el PP ha tingut “molts anys de concessions, fent la vista grossa perquè els interessava políticament”.

Cs ha aprofitat l’inici de curs per espantar el fantasma del declivi electoral a Catalunya després d’haver guanyat les eleccions imposades amb l’aplicació del 155. Els resultats del 21-D es volen repetir, ha advertit Roldán, que ha assenyalat que el partit té la “vocació” de revalidar la confiança de tots aquells que els van donar suport aleshores. Un repte que el partit taronja té malgrat haver perdut el seu principal actiu, Inés Arrimadas, que ha escapat de Catalunya en no haver pogut convertir la seva victòria electoral del 2017 en rèdits palpables, segons l’opinió de part dels seus detractors.

Tot i així, a Cs no es veu de la mateix manera. El portaveu parlamentari del partit, Carlos Carrizosa, ha assegurat que el partit és el que “més iniciatives socials presenta, encara que la política a Catalunya oculta els assoliments d’aquest grup que treballa per una Catalunya millor per a tots”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa