El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera al poble de Josu Ternera: “No ens heu aturat amb trets, no ens aturareu amb boicots”
  • CA

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, acompanyat per l’eurodiputada Maite Pagazuartundúa i el diputat Edmundo Bal, ha celebrat un homenatge a les víctimes del terrorisme a Miravalles (Biscaia), el poble natal del líder històric d’ETA Josu Ternera. “Podeu seguir amb sirenes i alarmes, perquè mai ens callareu, no ens heu callat amb trets, no ens callareu amb sierenes”, ha manifestat Rivera dirigint-se a un grup de persones que han fet una concentració de rebuig a l’acte de Ciutadadans. Durant el seu parlament, Rivera ha estripat un cartell amb la imatge de Josu Ternera quan ha dit que la seva formació demana “dignitat i justícia” mentre “algunes entitats aplaudiu, convoqueu i permeteu homenatges als terroristes i demaneu la llibertat pels que han assassinat”. El president de Ciutadans ha instat PSOE i PP a sumar per impulsar una llei per “impedir homenatges a terroristes”.

“No sé que ha passat últims anys, però amb Ciutadans no aconseguireu que callem, perquè farem que guanyi la democràcia”, ha manifestat Rivera, que ha dit que la modificació legislativa que prohibirà aquests homenatges serà “una de les primeres lleis”. Per això ha dit que considera que l’homenatge públic de dissabte passat amb centenars de simpatitzants i familiars de Ternera, on es va demanar la seva posada en llibertat, “serà l’últim homenatge a un terrorista”, ha assegurat. “En democràcia allò valent, difícil, és estar amb les víctimes, allò covard és callar amb els assassins. Els valents estim aquí, els covards allà”, ha dit dirigint-se als qui estaven en contra de l’acte de Ciutadans.

Dirigint-se als veïns de Miravalles els ha demanat que es vagin “acostumant” a actes com el de Ciutadans d’aquest dijous. Ha acabat el seu parlament al crit de “visca Espanya i ‘gora’ Euskadi”. En un acte similar, el cap de setmana passat Rivera va estar a Estella, on el 1998 els partits nacionalistes van firmar un acord per reclamar l’inici de la “negociació” amb ETA. En abandonar aquest poble un grup de persones van fumigar i netejar amb lleixiu el carrer on havien estat els simpatitzants de Ciutadans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa