Rivera acusa al PSC de ser "un partit nacionalista" després de l'elecció de Batet i Cruz

El president de Cs diu que Sánchez és "la ganga dels nacionalistes" i que els socialistes catalans han "devorat" el PSOE

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit que amb la decisió del president espanyol, Pedro Sánchez, d'escollir Meritxell Batet i Manuel Cruz per presidir el Congrés i el Senat "les dues càmeres seran governades per un partit nacionalista, perquè el PSC és un partit nacionalista" ja que "actua com els nacionalistes, parla com els nacionalistes i demana pactes amb els nacionalistes, i si fas això ets nacionalista". En un acte de campanya a Navarra, Rivera ha afirmat que Batet serà "l'única persona que presidirà el congrés havent defensat un referèndum d'independència per a Catalunya" i ha afegit que això demostra que "el PSC ha devorat al PSOE, se l'ha menjat, l'ha engolit". Pel que fa als acords que ha de negociar Pedro Sánchez per ser investit, el president de Ciutadans ha dit que la presidència del Congrés és "la pista d'aterratge" i "l'avantsala de l'acord del 27 de maig" que ha dit que "ja està fet".

"Sabeu per què els nacionalistes permetran que governi Sánchez amb Iglesias?, perquè si no governen ells governarem nosaltres amb el PP", ha exposat Rivera. En aquest sentit s'ha mostrat "convençut" que "els nacionalistes permetran" un pacte PSOE-Podem perquè "Sánchez és la ganga dels nacionalistes, és l'elegit", ha afirmat. El que ha passat amb el veto a Miquel Iceta com a senador al Parlament "és un paripé", ha dit Rivera, que ha convidat els seus partidaris a "veure la votació del proper dimarts a la mesa del Congrés", que ha apuntat que serà "la prova del cotó" perquè "si hi ha majoria de Podem i Sánchez a la mesa, això voldrà dir que hi haurà govern de Sánchez amb Iglesias". "És molt senzill, us demano que ens traiem la bena dels ulls", ha reblat.

Davant aquest context, Rivera ha dit que el seu partit farà "de contrapès del 'sanchisme', Pablo Iglesias i les seves ocurrències" i treballarà "per no permetre ni una concessió al nacionalisme". Ha demanat el vot per "truncar els plans" de l'acord de governabilitat que considera que ja està fet. Rivera ha qualificat de "molt motivador" poder votar Ciutadans el 26 de maig perquè el vot "val doble", ja que és "frena Sánchez i Iglesias" i no es vota a "un PP que s'ha descomposat".

 
 

Comentaris