Rivera a Iglesias: "Vostè és l'únic responsable que Rajoy governi"

El líder de Cs acusa Podem de tenir com a únic objectiu "destrossar el PSOE"

 

 
 
El president de Cs, Albert Rivera, ha reobert aquest dimecres el debat de la moció de censura de Pablo Iglesias contra Mariano Rajoy recordant al líder de Podemos que si Rajoy és president del govern espanyol és perquè ell es va oposar a situar Pedro Sánchez a La Moncloa. "Si avui estem aquí és perquè vostè va votar amb el PP 'no' a un govern alternatiu, i ningú més que vostè és responsable que Rajoy sigui president", ha dit Rivera, que ha assegurat que "si Podem no existís, potser Rajoy no seria president". Segons Rivera, Iglesias també és responsable de l'increment de vots del PP a les eleccions del 26-J, perquè "la por a Podem és l'únic aglutinant del vot del PP". En aquest sentit ha assegurat que l'objectiu de Podemos no és que "Espanya millori", sinó "únicament destrossar el PSOE" i que els socialistes tinguin "menys escons" que ell. Per contra, ha assegurat que la seva formació prefereix que Espanya "vagi millor, fins i tot si no encara governa Cs". "Aquesta és la diferència entre Podemos i Cs", ha dit.
 
 
 
Rivera ha acusat Podem de no "treballar" al Congrés per fer oposició i no ser capaç d'assolir acords amb la resta de formacions per impulsar iniciatives parlamentàries. Ha posat en dubte les propostes de la formació d'Iglesias en matèria fiscal contra una "classe treballadora farta de pagar impostos" així com l'augment del salari mínim. "Ens ha dit com pensa acabar amb la riquesa, però no amb la pobresa", ha dit, "perquè les seves polítiques no serveixen per crear riquesa" i només "repartim misèria". 
 

    

El líder de Cs ha deixat anar algunes frases lapidàries contra Iglesias, on entre altres ha afirmat que té "menys por" a la Ideologia del líder de Podemos que a la seva "incompetència". "Vostè vol guanyar a aquesta moció el que no li van donar les urnes", ha dit Rivera, que ha recordat que la constitució nord-americana comença amb un "We, the people", i "no com diu vostè: Me, the people". "Vostè no té un projecte per a Espanya, vostè té un projecte per a vostè i per treure dos escons més que el PSOE", ha dit. 

Segons Rivera, el suport de Podemos al "referèndum unilateral" és una "greu irresponsabilitat" perquè "fa el joc als que volen trencar aquest país". "Si jo fos candidat i només tingués com a aliats a ERC i Batasuna em preocuparia, perquè són partits que creuen que cal liquidar Espanya", ha dit Rivera, que ha assegurat que Iglesias és "el president preferit" dels que volen declarar la independència. "Els catalans i els espanyol tenim dret a elegir un govern, però el dret a dividir no existeix, no existeix el dret a enfrontar els catalans entre si". En aquest sentit l'ha acusat de defensar "drets territorials i privilegis davant els drets de tots els ciutadans espanyols".

 

 

 

 

Rivera ha fet aquestes manifestacions en un debat on no ha estat present Mariano Rajoy. El president espanyol ja es va absentar de l'Hemicicle a la tarda d'aquest dimarts, després del debat amb Iglesias i Montero. Fonts de La Moncloa han apuntat que la previsió és que Rajoy només assisteixi a la sessió d'aquest dimecres per votar. 

 

Comentaris