Rigau: "La setmana blanca ha creat més debat que el fracàs escolar"

En aquest sentt, el PSC diu que "la setmana de vacances d'hivern és una exigència de les famílies i dels pares i mares dels alumnes"

No potser que la setmana blanca hagi creat un debat superior al fracàs escolar", ha criticat Irene Rigau, consellera d'Ensenyament. La consellera ha posat com exemple que el "30% de l'alumnat quan acaba la primària no comprèn la lectura ni té la velocitat lectora adequada".

Al seu entendre, "la setmana blanca és una idea europea on l'escola estreny molt més a l'alumnat i és per això que necessiten una parada". La consellera ha insistit una vegada més en què no tornarà la setmana blanca "tal i com està pensada".

Amb tot, Rigau ha explicat que l'inici del curs "es mantindrà el 7 de setembre", i és per això que caldrà "repartir 5 dies durant l'any".

El PSC la reivindia


En aquest sentit, el portaveu del Grup Socialista a la Comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya, Daniel Font, ha afirmat que "la setmana de vacances d'hivern és una exigència de les famílies i dels pares i mares dels alumnes".

Font ha recordat que es tracta d'una mesura "fruit de l'acord del Consell Escolar de Catalunya de 2002, que obligava a redistribuir dues setmanes de vacances d'estiu per tal d'esponjar el període estival, que era considerat excessivament llarg".

 
 

Comentaris