El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Riera, a JxCat i ERC: “Enfortir institucions vol dir no acatar decisions de l’Estat”
  • CA

El portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha lamentat aquest dilluns que Junts per Catalunya i Esquerra Republicana “diguin que ha d’haver mobiltzació al carrer, però estabilitat institucional dins del marc legal“. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha afirmat que “enfortir institucions vol dir no acatar decisions de l’Estat que limiten drets civils” i s’ha negat a formar un govern de concentració sobiranista amb els dos partits independentistes i els comuns. ?Riera rebutja aquesta fórmula perquè “no s’ha de posar el carro davant els bous” i ha afegit que “no té cap sentit” participar d’un govern que “només aspira a preservar l’autonomia”. No obstant, ha dit que la CUP potser ho veuria amb bons ulls si Catalunya es trobés en un “escenari de ruptura democràtica”.

Preguntat per la sentència del Tribunal Suprem als encausats pel referèndum de l’1-O -que es preveu que es faci pública en les properes setmanes-, Riera ha dit que la seva formació ara per ara demana l’absolució. De totes maneres, sí que ha dit que en segons instància li semblaria bé demanar una amnistia col·lectiva “ja que implica que allò que era delicte ara ja no ho és”.

La CUP no es planteja unes eleccions a Catalunya com a resposta política a la sentència, però avisa que caldran comicis si l’executiu català no avança cap a la confrontació amb l’Estat. “Si el govern ha de continuar com fins ara, que no fa cap passa cap a l’exercici d’autodeterminació i fa polítiques públiques absolutament conservadores… si això segueix així, més val que hi hagi eleccions”, ha afegit.

Pel que fa als pressupostos, Riera ha deixat clar que la seva formació no està en condicions d’aprovar-los “de cap de les maneres” ja que considera que les seves propostes no tenen cabuda en el projecte que presentarà el Govern. De fet, segons Riera, com que no hi ha acord en els objectius, això no permet començar a parlar sobre els instruments, com són uns pressupostos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa