El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ridao: "Carod no pot dir que passava per allà i que no té cap responsabilitat"
  • CA

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha retret a l’expresident de la formació republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, que “no pot dir que passava per allà i que no té cap responsabilitat” després del 28-N perquè “ha estat responsable” de la formació i la gestió dels dos últims executius.

Ridao ho ha dit després que Carod els hagi culpat de perdre els 540.000 vots i hagi demanat la seva dimissió i la del president del partit, Joan Puigcercós, pels mals resultats a les eleccions al Parlament. Ridao també ha demanat a Carod que és als òrgans de direcció del partit i no als mitjans on hauria d’expressar les seves discrepàncies. “Segur que serà escoltat”, ha afegit. En aquest sentit, li ha volgut recordar a Carod que és membre de tots els òrgans de direcció de la formació: És allà on ha d’expressar les seves legítimes discrepàncies, ha reiterat. Ridao també ha declarat que serà al Congrés que ERC farà després de l’estiu “on es parlarà d’idees i també de lideratges” i on es farà balanç: “Segur que més d’una persona en serem responsables”, ha afegit.

Pel que fa a una possible unió d’esquerres catalanistes, Ridao ha explicat que “és el que s’ha assajat” en els dos últims governs però també ha lamentat que el PSC “va en una altra direcció”. En aquest sentit, creu que els socialistes busquen un nou espai: “El PSC ha baixat del tren i espera a l’estació per agafar la direcció contrària. Experimenten un replegament ideològic cap a posicions cada cop més espanyolistes”, ha reflexionat. De cara a les municipals, el republicà s’ha mostrat obert a parlar amb altres partits independentistes i ha explicat que la formació vol parlar “amb tothom” i treballa “per sumar esforços”, i més tenint en compte “l’atomització del mapa polític” que creu que s’està produint. Entre aquestes converses es podria incloure Solidaritat Catalana per la Independència. Igualment, el secretari general d’ERC ha reconegut que el partit ha encetat un procés de reflexió per determinar “com ampliar al màxim el perímetre polític”.

No veu “raonable” el paper de Duran al Govern mentre aplica a Madrid la “vella recepta pujolista”

D’altra banda, Ridao també ha explicat que no veu “raonable” el paper del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, amb el nou Govern mentre a Madrid aplica “la vella recepta pujolista”.

Ridao ha criticat que Duran sent cap del seu grup a Madrid, “tingui la responsabilitat de presidir la comissió mixta de traspassos amb l’Estat o de l’acció exterior de la Generalitat” i, al mateix temps mantingui “una tensió controlada per escalfar la parròquia i alhora aplicar el peix al cove”. “Es tracta d’una estratègia caducada”, ha assegurat el secretari general d’ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa