Ridao diu que Zapatero actua amb Catalunya com el "primo de zumosol"

Demana a Mas que plati cara a l'Estat per plantejar el concert econòmic

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, s'ha alineat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i ha defensat que les relacions de Catalunya i l'Estat s'instal·larien en un "punt sense tornada" si es limita l'emissió del deute català, tot i que l'ha instat a plantar cara al Govern espanyol per plantejar ja el concert econòmic.

En roda de premsa després de reunir-se amb el Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona, ha acusat el Govern espanyol d'utilitzar les comunitats autònomes, i en especial Catalunya, com a "cap de turc" per tranquil·litzar els mercats, i evitar així una intervenció europea de l'economia espanyola.

"Zapatero s'ha convertit en un autèntic "primo de zumosol" que, de manera fatxenda, amenaça en intervenir i no permetre l'emissió de deute de la Generalitat", ha lamentat Ridao, que considera que si Catalunya està endeutada és perquè té un dèficit fiscal anual de 10.000 milions d'euros i assumeix competències, com sanitat, educació i serveis socials, que l'Estat no paga.

Ha atribuït així gran part de la responsabilitat del dèficit català a l'Estat, i ha deixat clar que el Govern espanyol "no és ningú per donar exemple". "Per cada vergonya que Zapatero pugui exhibir, nosaltres n'hi podem ensenyar cinc", ha assegurat el dirigent republicà, que també ha qüestionat els dubtes abocats pel president de la Generalitat sobre la situació de les finances públiques.

Per aquesta raó, ha emplaçat Mas i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, a fer públiques les xifres i a reclamar ja al Govern espanyol la necessitat del concert econòmic, una de les propostes electorals estrella de CiU que vol plantejar després de les eleccions generals del 2012.

 
 

Comentaris