El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ridao considera "inacceptable" que ERC no encapçali una llista unitària
  • CA

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, considera “inacceptable” que el seu partit no encapçali la llista d’una candidatura unitària per Barcelona a les eleccions municipals del proper mes de maig. Tot i això, el dirigent republicà ha assegurat que “hi ha elements sobre la taula que permeten un cert diàleg” i, per aquesta raó, mantenen converses amb diferents partits, personalitats i associacions que formen part d’un ampli espectre que va des dels socialistes desencantats fins a les noves forces independentitstes. Tot i que admès que “ara no hi ha determinada cap aliança concreta”.

El republicà també ha reconegut que l’obtenció del 5% és complicat, entre altres coses, per l’atomització de partits que hi ha a Barcelona. “Volem configurar una oferta d’esquerres i sobiranista”, ha declarat Ridao, que ha afegit que encara hi ha marge per formalitzar coalicions.

Actitud irresponsable

Ridao ha criticat el nou Govern d’Artur Mas pel que ha qualificat com una actitud “irresponsable” en relació amb la publicació de les dades sobre les finances de la Generalitat. Segons ha dit, “no es poden llançar xifres i quedar-se tan tranquils”, sobretot perquè, en el seu moment, l’anterior Govern va traslladar les dades al consell de política fiscal i llavors ni l’executiu espanyol ni CiU va qüestionar-les. Segons Ridao, Mas està generant desconfiança i dubtes sobre la situació financera de la Generalitat.

Ridao ha comminat Mas a “desafiar” al govern espanyol i exigir un nou model de finançament -perquè, segons creu, el dèficit fiscal és el responsable dels deutes en sanitat- i li ha demanat que no intenti solucionar-lo amb retallades en els serveis públiques i una aposta per la sanitat privada. En aquest sentit, la portaveu republicana Anna Simó ha anunciat que ERC demanarà la constitució d’una comissió que estudiï el concert econòmic des del Parlament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa