El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ridao carrega en un llibre contra els “independentistes exprés”
  • CA

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, carrega en un llibre titulat “Catalunya i Espanya, l’encaix impossible” (Ed. Proa) contra els “independentistes exprés” i contra els socialistes catalans que han donat suport a “l’espanyolisme més ranci”.

En aquest assaig, en què el republicà exposa els principals actuals entrebancs de la nació, Ridao assegura que “alguns profetes de l’independentisme naïf són sobiranistes conversos i sobreexcitats, vinguts de fa poc a l’independentisme” i que “no volen veure la complexitat inherent a aquest procés”.

Segons Ridao amb aquest tipus d’independentisme “es corre el risc d’esdevenir captius de tots els enemics” de Catalunya que només aprofiten els nostres errors i diu que “cal desterrar la tendència innata de l’independentisme cap a l’automarginació”.

Malgrat aquestes crítiques als nous arribats, com SI, el secretari general d’ERC recorda que “l’independentisme ha madurat extraordinàriament aquests últims anys, a pesar de moltes criaturades”.

També crítiques als socialistes

Ridao crítica els seus principals rivals, però també els socialistes. Els retreu que facin “de palmero de l’espanyolisme més ranci que representen líders estatals com Alfonso Guerra”. I els demana que en el dilema de triar entre Espanya i Catalunya “prioritzin Catalunya” i no se “supeditin als seus cosins germans espanyols”.

Finalment, afirma que en aquests moments “es dóna un doble sentiment de fatiga: els espanyols estan cansats dels catalans, i els catalans també dels espanyols”. I recorda que a Madrid els catalans no ens volen “ni en l’economia dels trusts madrilenys, com es va poder veure per dos cops amb la frustrada opa de Gas Natural a ENDESA”, “ni en català ni en castellà”, “ni governant a Madrid, a la llum del dia amb acords estables, ni a les fosques amb pactes com el del Majestic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa