Ridao acusa Duran de ser "el veritable secretari general del Moviment"

El secretari general d'ERC critica que "el Govern ja ha donat 100 patinades en tan sols 100 dies de treball"

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha acusat al portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, d' "actuar com el veritable secretari general del Moviment", per les funcions del nou Govern que ha assumit després de la victòria de la federació en les autonòmiques.

Ridao li ha retret que vulgui atribuir-se "tots els papers", en referència al fet que exerceix de diputat de CiU a la Cambra baixa, i alhora d'interlocutor de la Generalitat amb l'Estat com a president de les comissions bilaterals.

ERC ja va votar al Congrés contra la compatibilitat que Duran assumís tots dos càrrecs, al•legant que les relacions Catalunya-Estat les ha d'assumir un membre del Govern i no el líder d'UDC, ja que no està subjecte al control del Parlament.

Per altra banda, Ridao ha deplorat que el Govern ja ha donat "100 patinades" en tan sols 100 dies de treball, la qual cosa certifica que no era el Govern dels millors, i que els set anys de CiU a l'oposició no li han servit per articular un bon projecte polític per a Catalunya.

Ridao ha criticat que l'Executiu català ha creat, amb les seves afirmacions sobre les finances públiques, un "alarmisme social injustificat" que ha suposat el descrèdit de la Generalitat. En l'àmbit econòmic, també li ha retret que es declarés "Business friendly" i, per contra, s'hagi "inhibit" en casos com el tancament de les plantes que Derbi i Yamaha tenen a Catalunya.

 
 

Comentaris