Reus rebutja la moció del PP contra l'1-O

El PDeCAT, ERC i la CUP han votat en contra del text mentre que el PSC i Ara Reus s'han abstingut

 

El plenari de l'Ajuntament de Reus ha tombat aquest dijous la moció del Partit Popular per rebutjar el referèndum de l'1-O. El PDeCAT, ERC i la CUP hi han votat en contra, el PSC i Ara Reus s'han abstingut i el text només ha acabat rebent el suport dels populars i Ciutadans, que sumen sis regidors.

La moció demanava el compromís del consistori de no donar suport a l'1-O, així com no proporcionar mitjans ni personal municipal, a més de reclamar que Reus abandoni l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'alcalde, Carles Pellicer (PDeCAT), ha apuntat que aquesta moció "no tenia cabuda" al ple perquè el referèndum no està convocat, i ha afirmat que defensarà sempre el dret a decidir i a votar "malgrat els atacs que puguin venir, vinguin d'on vinguin".

 

 

A més, s'ha compromès a actuar amb responsabilitat i "sempre que es consideri, les decisions aniran acompanyades amb informes de secretaria". "Faré el que toqui quan calgui", ha dit. 

Així, l'alcalde ha contestat a una pancarta que les JERC han desplegat durant el debat de la moció on es llegia "En Baiget no ho tenia clar. Pellicer, i tu?", a més de reclamar que "posi les urnes". Pellicer ha demanat "que no ho dubti ningú" que farà "el que toqui, quan calgui" i ha reclamat que "deixin d'atacar i pressionar" perquè "no són temps per rancúnies sinó per la reflexió i el saber fer". En aquesta línia, l'alcalde ha dit que cal actuar amb prudència per preservar el valor "més preuat", la unitat social.

 

Comentaris