El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Es retira la candidatura alternativa a Sànchez per dirigir Junts
  • CA

La candidatura encapçalada per Josep Sort ha presentat la seva renúncia a participar a les eleccions a la secretaria general de Junts. Sota el nom ‘Qualsevol nit por sortir el sol’, la llista també estava configurada per Enric Solé com a secretari d’Organització i Maria Teresa Vilarrasa com a secretària de Finances. Amb aquesta renúncia, que la Mesa del Congrés ha rebut aquest vespre, només la candidatura liderada per Jordi Sànchez optarà a la secretaria general. També hi haurà una única candidatura a la presidència de la formació, amb Carles Puigdemont al capdavant, i Jordi Turull, Elsa Artadi, Josep Rius i Anna Erra en seran els vicepresidents.

Just aquest diumenge s’han proclamat les candidatures que estava previst que concorreguessin a les eleccions del 7 al 9 d’agost i que finalment no tindran contrincants. La campanya electoral, que serà telemàtica, començarà dilluns i s’allargarà fins diumenge.

A banda de la presidència i la secretaria general, també s’ha proclamat la candidatura a la resta de l’Executiva Nacional, formada per divuit membres i proposada per Puigdemont. Entre aquests hi ha el conseller Damià Calvet, la cap de files de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs; el líder de JxCat al Parlament, Albert Batet; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; o la fins fa poc vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, que divendres va abandonar aquesta formació.

Completen la llista de la candidatura de divuit membres a l’executiva Josep Andreu, Maria Àngels Cabasés, Violant Cervera, Francesc Colomé, Jordi Fàbrega, Gemma Geis, Joaquim Jubert, Aurora Madaula, Toni Morral, Irene Negre, Marcel Padrós, Mònica Sales de la Cruz i Aleix Sarri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa