El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La resposta a la sentència de JxCAT, ERC i CUP escapçada pel Constitucional torna al ple
  • CA

El ple del Parlament de la setmana vinent votarà la proposta de resolució conjunta de JxCat, ERC i la CUP de resposta a la sentència de l’1-O, que ha estat escapçada pel Tribunal Constitucional (TC). El tribunal espanyol va suspendre part del punt 11 de la proposta, que reitera la reprovació de la monarquia i la defensa de l’autodeterminació i el Butlletí Oficial del Parlament (BOPC) en va publicar la setmana passada la suspensió.

Fonts parlamentàries han explicat que la Junta de Portaveus d’aquest dimarts ha fixat l’ordre del dia del ple, que se celebrarà dimarts 26 i dimecres 27, i que inclou aquesta iniciativa que es va registrar el 22 d’octubre però es va ajornar.

En principi, al ple no hi arribarà el text complet que es va registrar, perquè el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès part del punt 11 de la proposta, que reitera la reprovació de la Monarquia i la defensa de l’autodeterminació, i el Butlletí Oficial del Parlament (BOPC) en va publicar la setmana passada la suspensió.

Davant la inclusió de la proposta de resolució en l’ordre del dia del proper ple, la CUP ha presentat una esmena d’addició “que pretén aprofundir en el problema fonamental que planteja el TC en el moment en què anul·la el punt 11” i “rebutja la suspensió parcial aprovada” pel tribunal. El portaveu de la CUP al Parlament Carles Riera ha dit que el Constitucional “torna a reblar el clau atemptant contra la llibertat ideològica, d’expressió i participació política coartant un cop més els drets de les persones electes i els seus electors”.

De la seva banda, el portaveu de JxCAT, Eduard Pujol, ha dit que la seva formació està “valorant i treballant” sobre la possibilitat de presentar també una esmena per recuperar la part suspesa.

El període d’esmenes està obert fins al 21 de novembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa