La residualització de la dreta espanyola a Catalunya es fa oficial

Cs, PP i VOX, irrellevants amb 2 escons cadascú

La pugna per liderar la dreta més extrema a Catalunya entre Inés Arrimadas, Cayetana Álvarez de Toledo i Ignacio Garriga ha acabat amb un empat tècnic. Cs experimenta una patacada històrica a Espanya passant de 57 escons a 10, i només obté 2 diputats provinents de Catalunya, malgrat que el 21D va ser el partit més votat al Parlament, amb més d’un milió de vots. VOX, tot i que aconsegueix un escó més que fa uns mesos, no registra ni de bon tros el creixement espectacular a tot l’Estat, on ha passat de 24 escons a 52. Finalment, el PP, que ja té una presència molt residual al Parlament de Catalunya amb només 4 diputats, millora resultats respecte al 28-A, però només passa d’1 a 2 escons i tampoc no recull el creixement dels populars a nivell estatal, que passen de 66 a 87 escons. 

La candidata del PPC, Cayetana Álvarez de Toledo

La candidata del PPC, Cayetana Álvarez de Toledo

 

Amb aquests resultats, la dreta espanyola és oficialment residual a Catalunya, amb només 6 dels 48 escons en joc. I tots sis els han obtingut a la demarcació de Barcelona. Lleida, Tarragona i Girona no tindran cap representant de la dreta espanyolista. Per contra, a Espanya l'extrema dreta de VOX s'enforteix i també ho fa el PP, tots dos recollint la davallada històrica del partit d'Albert Rivera. 

 

Comentaris (4)
LoPep Fa 7 dies
I jo que me n'alegro moltíssim. No perdem de vista, però, que són molts. Per exemple, si haguessin anat en coalició a Tarragona, haurien pogut treure 1 o 2 diputats. Donem gràcies que els ha perjudicat la seva supèrbia i fatxenderia unida a la lei d'Hondt.
lactosa Fa 7 dies
Llet i nata, en una quantitat industrial és el que s´emporta el Riberita i el seu bebito. Entoma-ho, per populista, fals i aprofitat.
Ramon Fa 8 dies
VINGA PAL PUEBLO
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CULER I CATALÀ EMPRENYAT ,, SI CULER EMPRENYAT PER QUE FA MOLTS ANYS QUE NO TENIN UNA CHAMPIONS QUE NO LA SABEN GUANYAR Fa 8 dies
CIUTADANS a fet un gran favor a P.S.O.E. , Si gracias que ALBERT RIVERA Te un gran FRACÁS ELECTORAL . El Fracás de PEDRO SANCHES no es nota tan per que tambe perd NO Guanya con volia guanyar I LO MILLOR LA DRETA NO SUMA Per molt que suba VOX ...EL P.P. DE CASADO A DE ABSTENIRSE LA ABSTENCION DEL P.P. ES CASI OBLIGATORIA . Si tanto quiere a ESPAÑA y el bien de los Epañoles LO CORTES NO QUITA LO VALIENTE SR CASADO Solo demuesra ser inteli