Després de la foto de família del nou executiu i de la primera reunió del consell de govern, els nous consellers i conselleres del Govern català, s’han dirigit a les seves respectives conselleries per rebre de mans dels antics consellers el traspàs de carteres.

Joana Ortega assumeix Vicepresidència “amb il·lusió, rigor, confiança i austeritat”

La primera en fer-ho ha estat Joana Ortega ha assumit poc després de les dues de la tarda la vicepresidència del govern “amb il•lusió, rigor, confiança i austeritat”. Ho ha declarat després de reunir-se durant uns deu minuts amb el seu predecessor, el republicà Josep-Lluís Carod-Rovira, que l’ha obsequiada amb un ram de roses i el llibre “El Nadal que no vam tornar a casa”, escrit per exiliats republicans l’hivern del 1939.

Aquesta tarda també ha assumit les competències de Governació i Administracions Públiques, de mans de Jordi Ausàs, departament que ara es dirà Governació i Relacions Institucionals.

Josep Maria Pelegrí promet diàleg i mà estesa al sector

Josep Maria Pelegrí (UDC) ha rebut  de mans de Joaquim Llena (PSC) la cartera de la conselleria d’Agricultura que liderarà durant els pròxims quatre anys. Pelegrí ha agraït a Llena la feina feta pel país i Llena ha dit que “és un plaer” que sigui Pelegrí el nou conseller,

Andreu Mas-Colell promet “continuar fent sòlid el departament d’Economia”

El nou conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha promès treballar per continuar “fent sòlid” el Departament, que ha definit com un “dels troncs” del Govern. Durant el traspàs de poders que s’ha fet a la seu de la conselleria, Mas-Colell ha volgut posar de manifest “l’enorme professionalitat” que ha caracteritzat el seu antecessor, Antoni Castells.

Traspàs “dolç” a Benestar i Família

L’exconsellera Carme Capdevila (ERC) ha passat el relleu al nou conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, prevenint-lo sobre la “duresa” d’aquesta Conselleria. Com a curiositat, la republicana ha regalat al convergent dolços típics del seu poble per “fer més dolç” el començament de legislatura. “M’agradaria que es mantingués la voluntat de tenir un departament al servei de les persones”, ha prosseguit l’exconsellera i ha explicat que ara es prendrà unes vacances a Tanzània, amb una ascensió a la muntanya Kilimanjaro.

Mascarell torna a la Conselleria

Ferran Mascarell ha tornat a la Conselleria de Cultura, després que l’ocupés durant sis mesos en el govern de Pasqual Maragall. Ara ha estat ell qui ha rebut la cartera de mans de Joan Manuel Tresserras, quan el 2006 va sert just al revés. “Tots dos compartim la idea que un país val el que val la seva cultura”, ha dit Mascarell. Per això, ha animat a creadors, gestors, polítics i artistes a “sumar per aconseguir un país fort”

Recoder diu que “s’ha fet un bon treball aquests anys”

El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s’ha compromès a “aprofundir” en les infraestructures claus pel futur de Catalunya perquè “s’ha fet un bon treball aquests anys”. Recoder ha sostingut que haurà de “submergir-se en la complexitat” de la conselleria, però diu que sap que compta amb el suport de l’anterior titular de la cartera de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Ruiz diu que “cal aprofitar les coses ben fetes”

El nou conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, s’ha posat al capdavant de la cartera aquest dimecres amb la voluntat de “continuar” les polítiques empreses per la seva antecessora, Marina Geli. “Hi ha moltes coses bones fetes fins ara i que cal aprofitar-les”, ha declarat. “No m’espero cap sorpresa” perquè conec la casa, ha assenyalat, alhora que ha reconegut que aquest any ha estat dur per la crisi, i no és un moment fàcil.

Puig ha agraït a Saura el “tracte i l’hospitalitat”

El nou conseller d’Interior, Felip Puig, ha rellevat Joan Saura al capdavant del departament encarregat de la seguretat i les emergències. En el traspàs de la cartera, Puig ha agraït a Saura el “tracte i l’hospitalitat”, però ha admès que la cartera que hereta té força “pes específic” i una “elevada responsabilitat social i institucional” com és “mantenir la seguretat i les llibertats”. A més, ha agraït al conseller sortint la finalització el 2008 del desplegament dels Mossos d’Esquadra, que ha qualificat de “fita històrica per a l’autogovern”.

Canvi de vida

La fins ara consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha cedit el testimoni a l’advocada cap de l’Estat a Catalunya, Pilar Fernández Bozal, desconeguda al món de la política, al que arriba com a independent. Bozal ha agraït la confiança d’Artur Mas i de Duran, i s’ha mostrat il·lusionada per aquest nou repte professional que li “canvia la vida al cent per cent”.

Un visió compartida de l’educació

La nova consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha elogiat l'”ordenat i amistós” traspàs de la cartera que ara deixa el socialista Ernest Maragall, que ha destacat la seva “visió compartida de l’educació”. En un puntual i breu acte, Rigau ha celebrat que no entra en una “casa estranya”, i s’ha mostrat conscient que el seu departament és d’una gran responsabilitat social i un dels quals suposen més despesa i personal.

El ja exconseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar ha fet un doble traspàs de competències aquesta tarda. El seu departament queda absorvit per una banda a Territori i Sostenibilitat de Lluís Recoder i de l’altra a Agricultura de Josep Maria Pelegrí que assumeix l’àrea de Medi Natural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa