El rei Felip condemna la "violència" als carrers de Barcelona

"A Catalunya no poden tenir cabuda la violència, la intolerància i el menyspreu als drets i llibertats dels altres"

El carrer ha sentenciat el rei Felip, amb una manifestació multitudinària en contra seu als afores del Palau de Congressos de Barcelona, el recinte que ha congregat aquesta tarda l'entrega dels premis Princesa de Girona. La seva presència a Catalunya no ha estat benvinguda, el que ha quedat clar entre escridassades, insults i cremes de fotografies del monarca. Això no ha impedit que la gala se celebrés, que la princesa Elionor la presidís per primer cop i que fossin rebuts entre aplaudiments com si res estigués passant a pocs metres d'allà.

Les paraules més esperades eren les del mateix Felip VI. La pregunta més repetida? Si faria menció als aldarulls que ha provocat la seva presència o a les protestes que es viuen a Catalunya des de la publicació de la sentència del procés. El discurs començava amb una alabança cap a la seva filla: "Tornem a comprovar que la princesa Elionor està començat a assumir les obligacions amb il·lusió i sentit del deure. Ho estem celebrant en una terra, Catalunya, que ocupa un lloc molt important en el seu cor, Elionor i la seva germana la infanta Sofia ens acompanyen amb la satisfacció compartida de celebrar el desè aniversari de la fundació Princesa de Girona. Ho fem amb intenció integradora i amb l'ambició d'arribar cada cop més lluny i impactar d'una manera constructiva i útil en els joves. Sempre amb els joves". 

Unes paraules d'agraïment cap als fundadors de la fundació, i cap menció als aldarulls de Catalunya. Ni una paraula a la situació política actual durant el principi del discurs. No sorprèn, tenint en compte que va tenir la mateixa actitud durant el discurs durant els premis Princesa d'Astúries. La diferència? Que ara ho fa a Barcelona, amb una gran manifestació als afores del recinte on es trobava. I és per això que ha acabat el discurs condemnant la violència que es viu a Catalunya des de la publicació de la sentència.

El rei Felip, durant el discurs en els premis Princesa de Girona  TVE

El rei Felip, durant el discurs en els premis Princesa de Girona / TVE

 

Finalment ha fet referència al clima de violència que s'hi viu. I tot en una part del discurs que ha volgut fer en català: "Venim d'un gran projecte democràtic que ens va unir a tots, del compromís no quedar-nos al marge de l'evolució. Llavors la contribució de Catalunya va ser enorme, una Catalunya orgullosa dels seus signes d'identitat, que es va mostrar constructiva i solidària amb el progrés democràtic. Una Catalunya responsable, respectuosa i amb un esperit cívic en el qual van créixer les arrels democràtiques en les quals ara vivim. Uns valors que no poden ser cosa del passat, sinó una realitat efectiva present i efectiva. Una realitat en la qual no poden tenir cabuda la violència, la intolerància i el menyspreu als drets i llibertats dels altres". Des de Catalunya, a la resta d'Espanya i cap al món".

 

Comentaris (12)
A l'aguait Fa 3 mesos
Li heu posat una foto on es veu que "molèsties" per la part del darrera.
bon cop de falç Fa 3 mesos
i ho diu el que ens envia la policia repressora i el amic dels assassins saudites..
Paraules... Fa 3 mesos
Mireu, Felipe, encara ens podríem posar d'acord, dieu : A Catalunya no poden tenir cabuda la violència, la intolerància i el menyspreu als drets i llibertats dels altres" ñes clar que no; NO a la violència policial; NO a la intolerància per part del vostre estat; NO al mentspreu cap als electes que els catalans vam votar i, NO al menyspreu dvers la llibertat dels nostres presos polítics, siguin polítics o CDR o cantants ,o...
Perot Fa 3 mesos
L'odi el genera ell i ara vol que la seva filla vagi pel mateix camí. Catalunya no té rei i molt menys un Borbó que rima amb paraules que no són del nostre grat. Ha vingut a fer campanya de la mà d'una la cort de porcs, els aduladors que s'avergonyeixen d'anomenar-se espanyolistes a canvi de la paraula ujionistes.
Jordi Comasobirana Fa 3 mesos
La que la seva policia va provocar, oi?
Treure ulls es violencia, 2000 ferits es violencia, 30 contenidors cremats son un espectacle faller Fa 3 mesos
I jo, sí jo també condemno la violència al carrer que profesa la policia.
Per fi! Fa 3 mesos
Això vol dir que s'endurà tots els gossos i enviarà fiscals i jutges al racó de pensar! Viva el rey! (que es diu quan vas torrat)
Per què? Fa 3 mesos
Si no ho publicareu.
Vicenç Ramoneda Fa 3 mesos
"A Catalunya no poden tenir cabuda la violència, la intolerància i el menyspreu als drets i llibertats dels altres". I això ho diu un borbó, el rei de tot això!
Antimonárquicos Fa 3 mesos
Discursito en clave electoral y la JEC mirando hacia otro lado, salvo con los partidos independentistas! Vergüenza de país
Portuguez Fa 3 mesos
Este homem volta e meia precisa ir à Catalunha ver-se ao espelho... coitado.
Lurdes Fa 3 mesos
Un rei hereu del dictador assassí Franco imposat a la force ,dictador,vividor parasit