Reguant (CUP) podria substituir Garganté a l'Ajuntament de Barcelona

La substitució de la diputada al Parlament de Catalunya es decidirà aquests propers mesos

 

La diputada de la CUP-CC, Eulàlia Reguant, serà votada dijous a l'assemblea de la mesa política de la CUP Capgirem Barcelona com a possible candidata per substituir el regidor, Josep Garganté, segons ha informat l'organització en un comunicat aquest dilluns. La proposta dels secretariat nacional i municipal de la CUP, i que haurà de ser aprovada per la militància de la CUP Capgirem Barcelona i el Grup d'Acció Parlamentària, és que Reguant s'incorpori al grup municipal de manera gradual, i no deixi les seves tasques de diputada fins al 2 d'octubre. La substitució de la diputada al Parlament de Catalunya es decidirà a la CUP aquests propers mesos.

 

Reguant és veïna del barri de Sant Antoni de Barcelona i ocupa la quarta plaça de la llista municipal, darrera de Garganté. En la proposta gradual de traspàs de Reguant, del Parlament a l'Ajuntament, les executives nacional i municipal han sospesat tant l'aposta pel municipalisme que fa l'organització com la importància del moment polític en relació al procés d'autodeterminació de Catalunya, diu el comunicat.

 

Si s'aprova la proposta, Reguant continuarà exclusivament amb les seves tasques de diputada tot el mes de juny, i des de mitjans de juliol i al setembre assistiria a la comissió d'Economia i Hisenda i al Ple del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, compaginant-ho amb les seves tasques de diputada. La proposta ha de ser votada per la militància perquè el codi ètic de la CUP no permet l'acumulació de càrrecs.

La renovació s'emmarca en un procés de relleus de càrrecs polítics de la CUP Capgirem Barcelona per encarar els dos propers anys de mandat de a l'Ajuntament, relleus també en el sí del secretariat municipal i en algunes conselleries de districtes. Josep Garganté, que va assistir al seu últim ple municipal el passat 26 de maig, havia posat com a condició per acceptar el càrrec poder deixar-lo al cap de dos anys.

 

Comentaris