El Regne Unit rebutja tramitar l'euroordre de Ponsatí per desproporcionada

El jutge Pablo Llarena havia enviat una ordre per un delicte de sedició

El Regne Unit ha rebutjat tramitar provisionalment l'euroordre de Ponsatí per desproporcionada, segons publiquen diversos mitjans. El jutge Pablo Llarena havia enviat una ordre de lliurament per un delicte de sedició. La resposta de les autoritats britàniques ha arribat ja a les espanyoles negant la tramitació de l'euroordre, segons un document signat el 6 de novembre i que citen diversos mitjans a partir de fons del govern espanyol. "L'ordre de detenció europea ha estat revisada per un advocat especialitzats del Regne Unit en nom de l'Agència Nacional contra la Delinqüència. Han determinat que és desproporcionat d'acord amb la legislació del Regne Unit", segons el text, citat pel diari barceloní. El document afegeix: "Aquesta ordre no ha estat certificada pel Servei Nacional Sirena del Regne Unit i, de moment, el Regne Unit no prendrà cap mesura en relació en aquest assumpte".

El document inclou una petició a les autoritats espanyoles: "Si té en el seu poder informació sobre l'historial delictiu previ de la persona o qualsevol altra informació relativa a la gravetat de la infracció faciliti-la a la NCA (National Crime Agency) i tornarem a evaluar la nostra decisió de no certificar aquesta ordre de detenció europea".

Ponsatí ha fet una piulada amb un comunicat del seu advocat anunciat que el seu cas queda de moment en pausa.

Rebutjada, per ara

L'advocat de la consellera a l'exili, Aamer Anwar, ha detallat que les autoritats europees demanen concreció respecte a l'euroordre de Llarena, cosa que dilata el procés. Així, si bé Ponsatí havia de comparèixer demà per a la vista inicial, ho farà, previsiblement, el 14 de novembre, segons Anwar. Tot queda en mans de l'Estat, que si aconsegueix clarificar de quina forma Ponsatí és culpable de sedició abans d'aquest dia la consellera a l'exili compareixerà. 

 

L'advocat titlla de "vague" l'euroordre, ja que no relaciona amb "claredat" l'exconsellera amb el delicte de sedició. Així, l'escrit de Llarena ha estat retornat a l'Estat perquè el reformuli i s'estudiï de nou la petició, segons ha dit en un article al seu blog​ l'advocat de Ponsatí. 

Torra: "Ridícul internacional d'Espanya"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat de "ridícul internacional" el d'Espanya i de "colossal" per a la justícia espanyola pel revés de Regne Unit i Europa davant l'euroordre. 

 

 

Comentaris (13)
Miquel Fa 12 dies
Això vol dir que la gent estem desprotegida davant el poder, de les empreses ibex 35,.. poden estafar enganyar i jutjats no els castigarà res :(
Wodyy Fa 12 dies
QUINA VERGONYA SPANISTAIN CONTRA LES CORDES Wodyy
Estan tots els espanyols desprotegits? Fa 12 dies
Es alarmant que a espanya haigi jutges que estan aplicant penes desmesurades, doncs als països europeus no consideran delicte a fets que aquests jutges condemnan amb 13 anys. Sels hauria treure la facultat de jutjar, i veure si han prevaricat, sabent que ho feian, o be son incapacos d'emetre una srntencia justa.
L'OBSERVADOR ASTORAT Fa 12 dies
LEGISLATIU, EXECUTIU I, .............. , POLICIAL
Barrufet emprenyat Fa 13 dies
L'estat de Turquispain cada dia s'asembla mesals paisos tercermundistes cada dia ba caien mes baix el su nivell democratic cada dia escapsa mes els drets democratics la conclusio Turquispain Pais tercermundista apun de implementar altre cop una dictadura. SALUT I REPUBLICA CATALANA //*//
Portuguez Fa 12 dies
Escolhamos as nossas palavras, não ofendamos o Terceiro Mundo com uma comparação ofensiva com o regime nacionalista castelhano.
Teresa Fa 13 dies
Felicitats Clara! Quin ridícul més espantós per a Espanya, per a Llarena, per a Marchena, per als fiscals! L'odi us fa actuar fora de tota legalitat europea. Esperem, però sembla que el fet és positiu.
Ramon Fa 13 dies
Més bombes a cerveseries, baturro estrafet?
Tot pel seu nom Fa 13 dies
Per dir-ho en clau pagesa que l'enten tothom : el Regne Unit considera que no cal perdre el temps en aquest procediment de patri de parvulari.
X*2 Fa 13 dies
Aquest Llarena es pensa que tot Europa es la dictadura borbónico-franquista espanyola i vinga fer el ridícul, pobre el poder judicial espanyol, vinga fer els pallasos pel mon. Fora feixistes
Claravalls Fa 13 dies
Ñols!!! Hòsties agafe la cabra i ataqueu Gibraltar,que s'han cregut aquest anglesos.Vinga guarra inzivil, polimerda nazional i ejercito borrego i borratxo al ataque que la vostra violència no la guanya ningú. Pegaiaies i peganens vinga "a por ellos".Són uns terrorites aquest anglesos. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Laura Fa 13 dies
Espanya país podrit i conegut a tot el món
Narcís Clavell Fa 13 dies
Democràcia espanyola,és un OXIMORON . Sento basques i indignació, perquè el DNI posa "español"
On és la notícia? Fa 13 dies
No veig el cos de la notícia