El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Regne Unit rebutja tramitar l’euroordre de Ponsatí per desproporcionada
  • CA

El Regne Unit ha rebutjat tramitar provisionalment l’euroordre de Ponsatí per desproporcionada, segons publiquen diversos mitjans. El jutge Pablo Llarena havia enviat una ordre de lliurament per un delicte de sedició. La resposta de les autoritats britàniques ha arribat ja a les espanyoles negant la tramitació de l’euroordre, segons un document signat el 6 de novembre i que citen diversos mitjans a partir de fons del govern espanyol. “L’ordre de detenció europea ha estat revisada per un advocat especialitzats del Regne Unit en nom de l’Agència Nacional contra la Delinqüència. Han determinat que és desproporcionat d’acord amb la legislació del Regne Unit”, segons el text, citat pel diari barceloní. El document afegeix: “Aquesta ordre no ha estat certificada pel Servei Nacional Sirena del Regne Unit i, de moment, el Regne Unit no prendrà cap mesura en relació en aquest assumpte”.

El document inclou una petició a les autoritats espanyoles: “Si té en el seu poder informació sobre l’historial delictiu previ de la persona o qualsevol altra informació relativa a la gravetat de la infracció faciliti-la a la NCA (National Crime Agency) i tornarem a evaluar la nostra decisió de no certificar aquesta ordre de detenció europea”.

Ponsatí ha fet una piulada amb un comunicat del seu advocat anunciat que el seu cas queda de moment en pausa.

Rebutjada, per ara

L’advocat de la consellera a l’exili, Aamer Anwar, ha detallat que les autoritats europees demanen concreció respecte a l’euroordre de Llarena, cosa que dilata el procés. Així, si bé Ponsatí havia de comparèixer demà per a la vista inicial, ho farà, previsiblement, el 14 de novembre, segons Anwar. Tot queda en mans de l’Estat, que si aconsegueix clarificar de quina forma Ponsatí és culpable de sedició abans d’aquest dia la consellera a l’exili compareixerà. 

L’advocat titlla de “vague” l’euroordre, ja que no relaciona amb “claredat” l’exconsellera amb el delicte de sedició. Així, l’escrit de Llarena ha estat retornat a l’Estat perquè el reformuli i s’estudiï de nou la petició, segons ha dit en un article al seu blog? l’advocat de Ponsatí. 

Torra: “Ridícul internacional d’Espanya”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat de “ridícul internacional” el d’Espanya i de “colossal” per a la justícia espanyola pel revés de Regne Unit i Europa davant l’euroordre. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa