El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La rectificació de Sánchez deixa desemparats els que es van abraonar contra Torra
  • CA

La rectificació del govern espanyol pel que fa al confinament total com a mesura per lluitar contra el coronavirus ha deixat desemparats molts dels defensors de l’executiu integrat per PSOE i Unidas Podemos. En dies anteriors a l’establiment d’aquesta mesura, tant polítics com tuitaires de l’òrbita socialista i dels Comuns havien atacat el president de la Generalitat, Quim Torra, per la seva demanda reiterada d’un confinament més dur arribant a acusar-lo de mentider i deslleial.

La màxima fúria contra Torra es va desencadenar per una intervenció que va fer a la BBC explicant que el govern de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias desoïa la demanda de confinar absolutament la població. Entre els socialistes, va piular contra les declaracions de Torra la cúpula del PSC, Miquel Iceta, Eva Granados o José Zaragoza. El primer secretari del PSC va dir que “tancar-ho tot seria molt perjudicial”. La vicesecretària socialista, de la seva banda, qüestionava les reclamacions de Torra i assegurava que la ciutadania portava una setmana confinada.

En l’esfera dels Comuns també va saltar Joan Coscubiela o el diputat David Cid, entre d’altres.

Fins i tot des del PP es van mobilitzar figures polítiques per tal d’acusar Torra de mentir a la televisió britànica. L’eurodiputada catalana Dolors Montserrat va ser una de les que es va afegir a les crítiques al president català defensant el govern espanyol de PSOE i Unidas Podemos.

Altres van sortir també a la defensa del govern espanyol davant la demanda de Torra, com l’historiador Steven Forti.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa