El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rècord de dones al Parlament després dels canvis per les eleccions generals
  • CA

El Parlament ha aconseguit el rècord de dones diputades de la seva història des del restabliment de la democràcia, després dels canvis que s’han produït en la composició de la Cambra per les eleccions generals del 28 d’abril. En un comunicat, el Parlament ha explicat que amb aquests canvis s’ha passat de 59 a 60 dones a la Cambra catalana, la qual cosa representa el 44,4% dels escons, i supera el rècord que fins ara estava fixat en les 59 diputades de la novena legislatura i de la composició de l’actual legislatura abans de les generals.

 

En les eleccions del 28 d’abril diversos diputats van aconseguir un escó al Congrés i han hagut de renunciar a l’acta del Parlament, per la qual cosa s’han incorporat nous diputats i això ha fet augmentar el nombre de dones en els grups de JxCat i ERC, malgrat que el PP n’ha perdut una. Les noves incorporacions són Jorge Feijóo i Mercè Escofet de Cs, en substitució d’Inés Arrimadas i José María Espejo-Saavedra; Miquel Buch, Elena Fort, Josep Puig i Glòria Freixa de JxCat, que relleven Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Laura Borràs; Núria Picas i José Rodríguez a ERC, que substitueixen Oriol Junqueras i Gerard Gómez del Moral, i Daniel Serrano ha entrat en el lloc que ocupava Andrea Levy en el subgrup del PP.

 

A més, el ple d’aquesta setmana ha comportat canvis en la presència de dones en el Parlament, perquè ha entrat la diputada de Cs Laura Vílchez en la Mesa de la Cambra, passant d’una a dos membres dels set que componen aquest òrgan -l’altra és Adriana Delgado (ERC)-. El grup que té més presència de dones és el dels comuns amb un 62,5% -cinc de set diputats són dones- i el segueixen ERC i la CUP amb el 50%, Cs amb el 41,7%, JxCat i el PSC-Units amb el 41,2%, i el PP amb el 25%. El Parlament també ha informat que aquesta setmana ha estrenat un nou lloc web, ‘Parlament i gènere’, que recollirà totes les iniciatives amb perspectiva de gènere que impulsi la institució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa