Recoder reitera la seva "disposició" a formar part del "govern dels millors"

Qui sona com a conseller de Política Territorial compara la victòria de Mas amb el canvi d'Obama

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha reiterat la seva disposició per formar part del "govern dels millors" que ha de configurar el virtual president de la Generalitat, Artur Mas, tot i que ha admès que encara no li ho ha proposat.

"Estic a disposició del partit. Mas té molt treball, ha de buscar un bon govern i decidir. I el que decideixi m'estarà bé. Té tot el meu respecte i confiança", s'ha limitat a destacar en el Fòrum Europa, després que setmanes abans de les eleccions catalanes mostrés la seva il·lusió per ser conseller en el futur Govern.

Malgrat les travesses que li adjudiquen la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, Recoder ha evitat entrar en especulacions i ha reiterat la seva confiança en Mas. I és que, per al ara diputat electe al Parlament, el resultat de les eleccions reflecteix que a Catalunya hi ha esperança, tal com va passar després de la victòria de Barack Obama als Estats Units.

Ha anat un pas més enllà, i Recoder ha comparat l'actitud de Mas l'endemà dels comicis amb la d'Obama perquè, segons la seva opinió, el futur president de la Generalitat "és conscient del pes que té a la seva esquena i sap que ha d'encertar".

"Catalunya ara té lideratge. El Govern en funcions ha tingut molts problemes, però el que s'ha notat és la falta d'un projecte compartit", ha afegit Recoder, qui ha destacat que, malgrat les crítiques actuals cap a Obama, signaria que Catalunya estigués en les mateixes taxes de creixement i d'atur que ostenta avui els Estats Units.

Preguntes com a futur conseller

En el col·loqui, on ja li han fet preguntes com a possible conseller de Política Territorial, Recoder també ha opinat sobre la privatització en un 49% de la gestió de l'aeroport del Prat, un model de gestió que aprova però ha expressat el seu desig que fos Catalunya la que tingués aquesta competència i no l'Estat.

"No tenim vocació d'aeroport perifèric" davant del model radial d'AENA, ha assegurat Recoder, qui també ha expressat la seva aposta per les carreteres i el ferrocarril respecte de l''ecologisme del no' d'ICV.

Després de definir-se com a socialdemòcrata, ha alertat que cal donar un gir a la gestió econòmica actual per no posar en risc l'Estat del Benestar que està en "crisi", i ha mostrat la seva preocupació per la supressió dels dels 400 euros als aturats de llarga durada.

 
 

Comentaris