Recoder: "No em crec que hi hagi escoles que no poden pagar factures"

El conseller de Territori i Sostenibilitat prefereix parlar de "reordenació de prioritats" enlloc de retallades

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, ha assegurat en declaracions a COM Ràdio que "no hi ha retallades en educació i sanitat. Ho nego. Simplement s'ha fet una reordenació de les prioritats, i res més". Sobre els anuncis d'algunes escoles que no poden pagar factures, com despeses de llum o aigua o els serveis de menjador, Recoder ha dit ras i curt: "No m'ho crec".

Pel que fa la sanitat, diu que el que s'ha fet és reduir notablement "els quadres de comandament" però que en cap cas, "no hi haurà ningú a qui deixin d'operar perquè faltin diners". Recoder ha explicat que, per evitar afectar l'escola i sanitat públiques, el seu departament reduirà un 30% el pressupost.

Recoder ha obert la porta a un sistema de gestió híbrid a Rodalies Renfe. "No ens sentim lligats a Renfe. Si ho fan bé, magnífic", diu el conseller, "ara, sí que alguna línia, de forma més immediata, podria ser prestada per una altra companyia. Renfe sap que la seva continuïtat depèn de l'esforç que faci".

 
 

Comentaris