El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Recoder preveu més peatges per compensar la retallada de pressupost
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, preveu implantar nous peatges per compensar la retallada pressupostària del Govern. Recoder, tot i que no ho ha assegurat, ha afirmat en una entrevista a TV3 que contempla aquesta opció. Segons el conseller cal cercar alternatives per finançar-se i endarrerir l’execució d’alguns projectes. Recoder ho ha justificat per evitar una intervenció de la Generalitat per part del govern Espanyol.

En aquest sentit, ha advertit que s’haurà de revisar el Pla Director d’Infraestructures, que ha titllat de “carta als reis”. “Es va dir que sí a tothom i és impossible tirar-lo endavant”, ha reconegut. Recoder ha xifrat en 4.000 milions d’euros l’estalvi que haurà d’acomplir el seu departament, fet que obligarà a endarrerir el ritme d’inversions i deixar per més endavant els projectes que es considerin menys urgents.

Recoder ha tractat altres aspectes com la retirada dels 80 quilòmetres per hora als accessos de Barcelona. El responsable de Territori i Sostenibilitat ha qualificat de “mesura política i no tècnica” aquesta restricció. Recoder, que ha polemitzat amb el conseller d’Interior, Felip Puig, sobre la potestat per modificar aquest límit de velocitat, s’ha mostrat partidari de suprimir-lo. Tot i així no ha especificat com ni quan es farà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa