El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Recoder exigeix a Renfe que no s’esperi a invertir el que ha promès
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha exigit avui, en una visita oficial a Mataró, a Adif que faci una “revisió exhaustiva” de tota la xarxa de Rodalies, després que en pocs dies s’hagin produït dos descarrilaments de trens, a Vacarisses (Vallès Occidental) i Sitges (Garraf). El conseller celebra que no hi hagi ferits de gravetat, però malgrat això ha reconegut l’existència d’un problema a la xarxa ferroviària.

“La xarxa hauria d’estar en perfectes condicions”, ha sentenciat. En aquest sentit, Recoder reclama a Adif que inverteixi “amb la màxima urgència” la inversió pactada amb la Generalitat per evitar nous descarrilaments. Recoder ha denunciat que dels 4.000 milions d’euros compromesos només s’han invertit 306 milions.

En aquest sentit, Recoder reclama inversions “en aquells llocs on nosaltres creiem que poden ser més útils”. Tot i reconèixer inversions important en catenàries, el conseller creu que fent “petites inversions en alguns punts es pot incrementar molt la capacitat de la xarxa”. “Tenim un pla que insistim a Adif que tiri endavant”, ha remarcat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa