El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rebutgen el recurs de Turull contra la querella per donar part del seu patrimoni a la dona
  • CA

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs de súplica presentat per l’exconseller Jordi Turull i la seva dona, Blanca Bragulat, contra l’admissió a tràmit del tribunal de la querella presentada per la fiscalia per un presumpte delicte d’insolvència punible. El tribunal va admetre la querella contra Turull al juny en considerar que hi havia indicis que l’exconseller va donar part del seu patrimoni a la seva dona en un moment en què el seu procés judicial per “delictes greus” era “imminent“, amb l’objectiu de “dificultar o retardar l’efectivitat de les mesures cautelars que poguessin disposar-se en contra seva”. Ara, el TSJC manté la querella hi continua veient indicis de delicte.

 

En el recurs de súplica, Turull va al·legar que quan va fer la donació a la seva dona, el juny del 2017, no tenia coneixement que seria designat conseller de la Presidència el mes següent, i que els dos querellats, el mateix dia, van fer testaments oberts en què es designaven recíprocament com a hereus davant el fet que tots dos “havien passat recentment per problemes de salut greus“. A més, els querellats van afegir que ho van fer amb la “màxima transparència” i pagant els impostos corresponents. L’exconseller també argumenta que la seva actuació no tenia com a finalitat la voluntat d’ocultar el seu patrimoni i que, a més, tenia altres béns.

 

El tribunal, però, manté que hi ha indicis que la seva conducta anava dirigida a “frustrar l’efectivitat de possibles mesures cautelars que es poguessin adoptar davant la imminència d’un procés penal que posteriorment es va interposar i del que podrien derivar-se responsabilitats pecuniàries”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa