El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rebuda tèbia de JxCAT i ERC del segon grau per als presos polítics
  • CA

El segon grau que les juntes de les presons catalanes han proposat aquest dimecres per als presos polítics després d’un “debat intens” ha estat rebut tèbiament per JxCAT i ERC. Des de JxCAT, Josep Costa ha dit que el fet que la decisió no s’hagi pres per unanimitat evidencia que “una altra decisió era possible” i que “s’hauria pogut donar el tercer grau” perquè els presos complien els requisits. Costa ha recordat que els graus “són formes perfectament legals, normals i habituals de compliment de les penes” i no es tracta d’una “excarceració ni d’un no compliment de pena”. JxCAT creu que “s’hauria d’haver optat per aquella mesura menys lesiva i que menys perjudiqui els presos”.

Costa ha agregat que “no seria acceptable que el fet de ser presos polítics o que hi hagi organitzacions internacionals que demanen el seu alliberament fos un perjudici contra ells i un motiu per tractar-los diferentment als presos normals”.

De la seva banda, el portaveu d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha dit que “el problema continua sent avui que a Espanya hi ha presos polítics” i que “la única solució és que tota aquesta gent estigui al carrer”. Dit això, Sabrià ha considerat que la qualificació de les juntes de les presons és una qüestió “tècnica” que des d’ERC respecten. “No tenim cap dubte que la feina tècnica s’ha fet bé i per tant no volem cap tipus de pressió als funcionaris”, ha insistit. Des d’ERC es vol “a partir d’avui començar una batalla” perquè els presos “estiguin al carrer”, ja sigui amb l’activació de l’article 100.2 del reglament penitenciari, permetent als presos sortir al carrer per anar a treballar, o bé reclamant el tercer grau.

La CUP defensa l’amnistia

Davant la notícia del grau proposta pels presos, el diputat de la CUP, Carles Riera, ha advertit que l’únic grau que importa és el de la llibertat i per això mateix ha demanat no oblidar la defensa de l’amnistia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa