El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reagrupament multa “per ser català a l’Estat espanyol”
  • CA

Reagrupament ha decidit posar multes “per ser català en territori espanyol”. Durant aquesta nit militants de la formació de Joan Carretero han col•locat als parabrises de centenars de cotxes de diverses ciutats catalanes multes fictícies per denunciar les continues sancions que els catalans ens veiem obligats a pagar.

Entre els fets sancionables hi ha “pretendre obtenir un finançament just”, “pagar peatges per circular per bones vies”, “passar per Madrid si es vol volar a un altre continent”, “no disposar d’un bon servei ferroviari ni pagant” o “pagar una mútua privada per a la cobertura sanitària”. El denunciant de la multa és l’Estat espanyol i qui ho notifica és el Tribunal Constitucional o, per defecte, “cualquier representante regional”.

En aquest sentit, la denúncia, que té com a data d’infracció el 28 de novembre, comporta la retirada de tots els punts del carnet de conduir i el pagament de 3.000 euros cada any durant tota la vida. Aquesta quantitat és el que paga cada ciutadà a Madrid i que no se li retorna en serveis. Al final, l’única via per redimir-se de la sanció és votar Reagrupament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa