El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rato sosté que les targetes ‘black’ eren “perfectament legals”
  • CA

 

L’expresident de Bankia, Rodrigo Rato, ha defensat aquest dimarts en el judici pel cas Bankia que les targetes ‘black’ eren uns incentius “perfectament legals”. “Cap dels departaments dels vuit o nou que tractaven periòdicament amb les targetes em va dirigir una comunicació verbal o escrita indicant-me que la retribució del consell tingués el menor problema fiscal ni regulatori ni de cap altre tipus”, ha comentat l’exdirigent de l’entitat a preguntes del fiscal Alejandro Luzón. Rato està acusat de gastar-se uns 100.000 euros en despeses personals entre el 2010 i 2012, any que va deixar el càrrec, i la Fiscalia li demana quatre anys i mig per un presumpte delicte d’apropiació indeguda.

Divendres passat, l’expresident de Caja Madrid Miguel Blesa es va expressar en un sentit similar quan va assegurar que Hisenda ni el Banc d’Espanya van veure cap inconvenient en 23 anys amb l’ús de les targetes. “La targeta me la va lliurar el llavors secretari general de l’entitat, Ángel Montero, i em va dir que era per a despeses de lliure disposició que no calia justificar”, va explicar Blesa, acusat de gastar-se 436.000 euros entre 2002 al 2010.
 

El judici pel cas Bankia va començar el passat 26 de setembre a la Secció Quarta de la Sala Penal de Madrid i tot i que la declaració de l’expresident de l’FMI estava prevista per a divendres finalment es va ajornar fins avui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa